Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

10η Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Η Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» που υλοποιεί το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» στην χώρα μας
 Συνολικά συμμετέχουν 100 Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα.

Τα παιδιά, 15-18 ετών, έχουν στήσει μαθητικές επιχειρήσεις βασισμένες σε καινοτόμες ιδέες τους και θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα προϊόντα που δημιούργησαν, όπως εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, επιτραπέζια παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα είδη υγείας και ευεξίας, προϊόντα υγιεινής και θεραπευτικής διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις.
Πολλά απ’ αυτά τα προϊόντα θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Ειδικά φέτος τα παιδιά έχουν μεριμνήσει να ενισχύσουν και τις οργανώσεις που βοηθούν τους πρόσφυγες.
Στο ισόγειο του The Mall Athens, θα βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από 50 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, της Νότιας Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου.
Τα σχολεία από τη Βόρεια Ελλάδα θα εκθέσουν τις δικές τους δημιουργίες την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Mediterrranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη.
«Οι μαθητές είναι πολύ υπερήφανοι που πέτυχαν μέσα σε λίγους μήνες να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και είναι πλέον σε θέση να λειτουργούν σαν αληθινοί επιχειρηματίες», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου.
 «Η εμπειρία αυτή τους δίνει προοπτική και ελπίδα για το μέλλον, ενώ αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους πορεία.
Tα παιδιά στέλνουν το μήνυμα ότι παραμένουν αισιόδοξα και δημιουργούν παρά την κρίση. Θέλουν να πετύχουν, προσπαθούν πολύ και τα καταφέρνουν. Αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα της δημιουργίας και της προόδου».
Στην έναρξη της εκδήλωσης 9.00-9.30 πμ θα απευθύνουν χαιρετισμούς στελέχη του ΣΕΝ/JA GREECE καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών του προγράμματος.
Οι «Εικονικές Επιχειρήσεις» των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή του οργανισμού και αφού ολοκληρωθούν και οι δύο εκθέσεις, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα αναδειχθεί το «Καλύτερο Μαθητικό Περίπτερο 2016».
Στη συνέχεια, θα επιλεγούν οι 10 καλύτερες επιχειρήσεις για πρόκριση στον τελικό διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» που θα γίνει τον Ιούνιο. Η ομάδα που θα κερδίσει θα διαγωνιστεί στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του “Junior Achivement Europe”, στις 25-28 Ιουλίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.
Δωρητής του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κύριοι χορηγοί είναι η Metlife, The Hellenic Initiative, η Citi, η Εθνική Τράπεζα , η General Mills, η SAP Hellas και η Accenture.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Τhe Mall Athens, του Mediterranean Cosmos, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, της Vision, του Molto και με την υποστήριξη της Cyclon και της A.M. Nομικός Transworld Martime Agencies.
Xορηγοί επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, η ενημερωτική ιστοσελίδα capital.gr , η εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock Fm και η ηλεκτρονική εφημερίδα Politisonline.gr.
Χορηγός Αερομεταφορών των μαθητών είναι η AEGEAN AIRLINES.
eirinika.g 

Δεν υπάρχουν σχόλια: