Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Στο γεύμα εργασίας που δόθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 προς τιμή του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, από το δημοσιογράφο και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Συνεργασίας Βόρειας Ελλάδας, Κώστα Πορτοκάλη, κλήθηκε και παρέστη τιμητικά και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Είναι γνωστή άλλωστε η φιλία μεταξύ του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και του προξένου από τη συνεργασία τους, το 2012, όταν η Ρωσία ήταν τιμώμενη χώρα στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Οι κ. Ποπόφ και Παπαχρήστος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις από τη συνεργασία των δύο πλευρών, τις ξεναγήσεις στον Όλυμπο, το Δίον, το Λιτόχωρο, αλλά και άλλες περιοχές της Πιερίας. «Η Πιερία είναι από τους αγαπημένους μου προορισμούς» επισήμανε ο πρόξενος. «Δεν ξεχνώ τη ζεστή φιλοξενία σας και την αγάπη σας για μένα προσωπικά και κυρίως για τη χώρα μου».
Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκε κυρίως στον φετινό εορτασμό της Ελληνορωσικής φιλίας . Είναι γνωστό ότι το 2016 έχει ορισθεί μετά από σχετική απόφαση των δύο χωρών, Ελλάδας και Ρωσίας, ως έτος Ελληνορωσικής φιλίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων στις έδρες και των δύο χωρών.
Ο πρόξενος και ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο, συζήτησαν στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας των δύο πλευρών, τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου καλλιτεχνικού σχήματος από τη Ρωσία, πρόταση που θα προωθήσει αρμοδίως ο κ Ποπόφ.
Στο τέλος οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ανανεώνοντας το ραντεβού στη διάρκεια του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: