Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Περίστασης

Την αξιοποίηση από τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ), μιας ακόμα μόνιμης κυψέλης παραγωγής πολιτισμού, μιας σύγχρονης υποδομής που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και να δώσει μεγάλη ώθηση στον πολιτισμό της περιοχής σηματοδοτεί η ολοκλήρωση των εργασιών στο υφιστάμενο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Τοπική Κοινότητα Περίστασης.

 «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, με συνέπεια, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά επενδύουμε στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Πρόκειται για δυο τομείς, οι οποίοι αποτελούν προτεραιότητες, για τη δημοτική αρχή, ως παράγοντες ανάπτυξης της περιοχής μας και που ακόμη και εν καιρώ κρίσης, μπορούν να δώσουν λύσεις» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος: «Ο πολιτισμός αποτελεί μέρος της καθημερινότητας στο Δήμο μας, ενώ τα ουσιαστικά αποτελέσματά που προκύπτουν είναι μακροπρόθεσμα. Υλοποιούμε λοιπόν, ένα πρόγραμμα ανάδειξης νέων πολιτιστικών χώρων, που έρχονται να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες. Στο πλαίσιο αυτό, στην Αστική Σχολή, στο Πνευματικό Κέντρο, που λειτουργούν από τον Οργανισμό Πολιτισμού «ως κυψέλες παραγωγής πολιτισμού» προστίθεται πλέον και το Πολιτιστικό Κέντρο στην Περίσταση. Οι χώροι αυτοί αξιοποιούνται και θα αξιοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις, προς όφελος του πλούσιου καλλιτεχνικού δυναμικού στο σύνολο του Δήμου μας».
Η κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου, είχε ξεκινήσει από το Δήμο Παραλίας, αλλά σειρά προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην πορεία, δεν επέτρεψαν την έγκαιρη ολοκλήρωσή του. Τελικώς, με χρηματοδότηση του Δήμου Κατερίνης (μετά και τη συνένωση της Παραλίας στον Καλλικρατικό Δήμο), το πολιτιστικό κέντρο ολοκληρώνεται και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο προς παράδοση στον ΟΠΠΑΠ. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση του έργου, η τελική δαπάνη του οποίου, ανήλθε στο ποσό των 476.400,00 €. με ΦΠΑ, έγινε από πόρους του Προγράμματος ¨ΘΗΣΕΑΣ¨, καθώς και από Δημοτικούς πόρους.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ










Οι εργασίες, που ολοκληρώνονται αφορούν τη Γ΄ φάση του έργου «Κατασκευή πολιτιστικού κέντρου Περίστασης». Το όλο έργο αφορά στην κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου, σε δημοτική έκταση εμβαδού 1.050,00 τ.μ.

Το κτίριο έχει εμβαδόν κάλυψης 294,10τ.μ. και συνολική δόμηση 510,16 τ.μ. ενώ οι ημιυπαίθριοι χώροι ανέρχονται σε 64,08 τ.μ. και οι εξώστες 9,60 τ.μ. Το κτίριο διαρθρώνεται σε δύο βασικούς διώροφους όγκους, το κτίριο Α και το κτίριο Β.

Το κτίριο Α στεγάζει πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται χώροι υγιεινής και αποθήκη. Το κτίριο Β, στο οποίο επικεντρώθηκαν οι εργασίες περιλαμβάνει στο ισόγειο αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 100 ατόμων (108,00 τ.μ.) και σκηνή, στον όροφο εκθεσιακό χώρο 108.00τ.μ., ενώ στο υπόγειο βρίσκονται αίθουσα χορού, αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, λεβητοστάσιο, και αποθήκη. Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν κατέστησαν το Β΄ κτίριο λειτουργικό, ενώ ταυτόχρονα συνέβαλαν και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: