Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι πολίτες του δημοτικού διαμερίσματος της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης έζησαν μια μοναδική βραδιά στη συναυλία των συνθέσεων του κορυφαίου δημιουργού της Ελληνικής λαϊκής μουσικής, Βασίλη Τσιτσάνη.Τους την χάρισαν απλόχερα η χορωδία, η ορχήστρα και οι σολίστες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο αδιαχώρητο από το κοινό της περιοχής, αθλητικό-πολιτιστικό κέντρο της Χαλάστρας.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ο σύλλογος γυναικών Χαλάστρας «Η ΧΑΛΑΙΣΤΡΗ» του οποίου η πρόεδρος Μακεδονία Μπαϊμάκη αφού ευχαρίστησε την Εστία, προλογίζοντας είπε: «Σπουδαία βραδιά η αποψινή για το σύλλογό μας αγαπητοί μου συνδημότες. Αξιωθήκαμε να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε και να σας ευχαριστήσουμε με αυτόν τον τρόπο δημόσια για τη στήριξη που μας προσφέρετε εδώ και είκοσι έξη χρόνια. Η αφορμή της συναυλίας μας δόθηκε όταν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση τον πρόσφατο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη γνωρίσαμε, ακούσαμε και απολαύσαμε τη χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στο αφιέρωμα για τον Τσιτσάνη με τον τίτλο «ουζερί Τσιτσάνη».





Θελήσαμε και το πετύχαμε να μοιραστούμε αυτό το υπέροχο που ζήσαμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Με όλους εσάς. Έτσι λοιπόν προέκυψε το αποψινό αντάμωμα που αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων αγάπης για τους πολίτες της Χαλάστρας και όχι μόνο. Σας ευχαριστώ όλες και όλους που μας τιμήσατε με τη παρουσία σας.»
Αντιφωνώντας η έφορος χορωδίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ειρήνη Βενετσάνου, επισήμανε: « Αγαπητοί μας φίλοι και εκλεκτοί γείτονες. Η χορωδία, οι συντελεστές και η ορχήστρα μας που θα παρακολουθήσετε, αποδίδοντας τις μοναδικές συνθέσεις του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη, αποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πρόσκληση σας υλοποιώντας στην πράξη τη φιλοσοφία του συλλόγου μας για συνεργασίες που διέπονται, όπως και εσείς, με γνώμονα την ανάδειξη της πολυποίκιλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Απόψε, ξεκινούμε μια αμοιβαία συνεργασία και σας δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας για ανάλογες εκδηλώσεις.»
Στη βραδιά-ύμνο στο συνθέτη, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ακούστηκαν τα περισσότερα από τα ανεπανάληπτα δημιουργήματα του Βασίλη Τσιτσάνη, προσαρμοσμένα με τον προσήκοντα σεβασμό από τον πολυτάλαντο μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη σε χορωδιακή διάσταση, χωρίς όμως να αλλοιώνεται το ύφος του Τρικαλινού καλλιτέχνη.
Την πολυμελή τετράφωνη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, συνόδευαν η πολυποίκιλη ορχήστρα καθώς και οι σολίστες του τραγουδιού Μαρία Δραγασιά, Γιάννης Χαρίσης και Ηλίας Παπάζογλου. Ενορχήστρωση Χαράλαμπος Ναβροζίδης. Στην τεχνική υποστήριξη της συναυλίας ο Αθανάσιος Μπατάλας.
Στην παρουσίαση της εκδήλωσης και στην αφηγηματική ροή του βιογραφικού και του έργου του Τρικαλινού συνθέτη, ήταν ο Περικλής Χατζηγιάννης.
Τη συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης καταχειροκροτούμενος από το πολυπληθέστατο κοινό.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Γρηγόρης Μιτσοκάπας, δήλωσε: «Η αλληλουχία από τις νότες με τις οποίες ξεκινά η Συννεφιασμένη Κυριακή, είναι ακριβώς η ίδια με την αρχή του Ακάθιστου Ύμνου. Θεσπέσια διαχρονικά ακούσματα.
Ευχαριστώ όλους από βάθους καρδιάς για την πρόσκληση, ιδιαίτερα την πιο ευγενική, την πιο αισιόδοξη και την πιο χαμογελαστή πρόεδρο την κ. Μπαϊμάκη καθώς και το διοικητικό συμβούλιο των γυναικών Χαλάστρας. Η Εστία θα είναι πάντα κοντά και δίπλα σε οποιαδήποτε πολιτιστική σας δράση, όπου μπορεί να φανεί χρήσιμη.»
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας Απόστολος Κανάκας, ενώ τη συναυλία αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του studio-omicron του Θωμά Μαρίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: