Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 7μ.μ., έχει ως σκοπό την ανάδειξη της συμμετοχής των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Ένα κομμάτι της ιστορίας άγνωστο προς την κοινωνία θα προβληθεί και θα δοθεί σε αυτό η απαιτούμενη προσοχή και μνεία.

Στην εκδήλωση προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, δημοσιογράφος-συγγραφέας, κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος (Ολύμπιος). Το θέμα της ομιλίας θα είναι: «Το '21 και η Μικρά Ασία - Οι ομόψυχες Έννοιες».
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Σοφία Μαυρίδου, με αφορμή την εκδήλωση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε κάθε δράση πολιτισμού που αναδεικνύει την ιστορία μας.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορίας και γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε ως συνδιοργανωτές.
Τα διδάγματα από τη συμμετοχή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821 είναι πολλαπλά και πρέπει να αναλογισθούμε κάποια από αυτά. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ιστορία μας είναι η μεγαλύτερη δύναμη που διαθέτει αυτός το τόπος».
Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιος Μπογιατζής τόνισε: «Σήμερα από περισσότερο από ποτέ η γνώση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά την Επανάσταση του '21 στο σύνολο του έθνους κι όχι μόνο στο χώρο της χερσαίας Ελλάδας μας οδηγεί στο να παρουσιάσουμε γεγονότα, που μέχρι σήμερα, ιστορικά, ήταν άγνωστα στον ελληνικό λαό. Διοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, η οποία αναδεικνύει τη συμμετοχή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τους διωγμούς που υπέστησαν ως εύκολος στόχος στην Υψηλή Πύλη την περίοδο εκείνη».Nα σημειωθεί ότι την εκδήλωση θα πλαισιώνουν η χορωδία και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: