Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Έναρξη 5ου κύκλου προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης του ΕΥΖΗΝ

Το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning) του ΕΥΖΗΝ επιστρέφει μετά τη μεγάλη απήχηση που σημείωσαν οι 4 πρώτοι κύκλοι του στην εκπαιδευτική κοινότητα.
O 5ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 04/04/2016 και απευθύνεται σε διορισμένους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν εξαψήφιο Αριθμού Μητρώου, καθώς και σε αναπληρωτές, ωρομίσθιους και εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 28/03/2016 έως 01/04/2016 μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
To πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης του ΕΥΖΗΝ απαρτίζεται από μια σειρά διαλέξεων στα γνωστικά αντικείμενα της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Στόχο έχει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε κατ’ επέκταση να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνηθειών του τρόπου ζωής των μαθητών τους, προάγοντας την υγιή σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.
Κατά τους 4 πρώτους κύκλους του προγράμματος, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικά υψηλή, αγγίζοντας συνολικά τις 4.000 εγγραφές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (27% Νηπιαγωγεία, 42% Δημοτικά, 19% Γυμνάσια και 12% Λύκεια) και από συνολικά περισσότερες από 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών (εκ των οποίων 29% ΠΕ 70 Δασκάλων, 22% ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και 21% ΠΕ Φυσικής Αγωγής).
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλες τις γεωγραφικές Περιφέρειες της χώρας, γεγονός που τονίζει την ανάγκη της εκπαιδευτικής κοινότητας όλης της Επικράτειας για επιμόρφωση σε θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.
Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης μπορείτε να βρείτε εδώ.
Για να ενημερώνεστε σχετικά με το πρόγραμμα αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του ΕΥΖΗΝ, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο newsletter και στο facebook του προγράμματος.

Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ
Ιστότοπος: http://eyzin.minedu.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: