Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη-Κατερίνη με ποδήλατο-διαμαρτυρία ενάντια στα διόδια

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία εναντίον της κατάστασης που επικρατεί με τα διόδια για όσους θέλουν να μετακινηθούν από Θεσσαλονίκη στην Πιερία, προχώρησε ο χρήστης του Twitter και μπλόγκερ I.Skordoputsoglou.Το μπλόγκ του Troling Stone,περιγράφει το οδοιπορικό...

Τα ξυπνητήρια χτύπησαν, το αυτοκίνητο γέμισε, το ποδήλατο βγήκε, ΞΕΚΙΝΉΣΑΜΕ!
Ακολουθούμε τον I. Skordopoutsoglou στη διαμαρτυρία του εναντίον των διοδίων που έχουν αποκλείσει την Πιερία από παντού!
Ακολουθήστε τον μαζί μας, μέσω twitter, Facebook, Facebook event, Instagram, Flickr, παντού είμαστε λέμε!
[9:07π.μ.] Είμαστε κάπου στη μέση του πουθενά και ψάχνουμε το Κλειδί. Η μέρα είναι υπέροχη και ο Skordopoutsoglou καλύτερα από ό,τι περίμενε (για την ακρίβεια, εγώ δεν κατάλαβα καν κούραση!). Εκατοντάδες βατράχια μόλις επέλεξαν να "επιτεθούν" στο αυτοκίνητο αντί του ποδηλάτη, οπότε θεωρούμε ότι του σώσαμε τη ζωή και περιμένουμε τσίπουρα σε αντάλλαγμα!
[10 π.μ.] Αναγκαστικά χωριστήκαμε, γιατί το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κάνει τη διαδρομή Κλειδί -Αιγίνιο (κάτι για χωματόδρομους είπανε). Εχουμε φτάσει στην πλατεια του Αιγινίου και τον περιμένουμε. Φήμες λένε πως μέρος της διαδρομής το κάνει παρέα με πρόβατα.

 [10:22]Όσο εμείς περιμένουμε, ο Skordopoutsoglou παλεύει με χωματόδρομους, άγρια φύση και τοπία που έχουμε χρόνια να δούμε, καθ' οδόν για τα διόδια του Αιγινίου, όπου θα παραδώσει επιστολή διαμαρτυρίας. Γιατί, για να μην το ξεχνάμε, δεν κάνει απλά μια βόλτα, κάνει διαμαρτυρία εναντίον των διοδίων, που έχουν κάνει την Πιερία, αυτόν τον τόσο όμορφο νομό, δυσπρόσιτη, και δυσκολεύουν τρεις μετακινήσεις των κατοίκων.

[11:15] Ο Skordopoutsoglou έφτασε στο Αιγίνιο. Μια ανάσα και συνεχίζουμε για τα διόδια. Υπολογίζουμε πως θα είμαστε εκεί στις 12 παρά κάτι.
[11:50] O Skordopoutsoglou μοιράζει επιστολές στα διόδιοα Αιγινίου όπως καριβώς είχε υποσχεθεί. Μιρκή στάση και σε λίγο η συνέχεια

[12:07] Back on the saddle

[12:12] μετά από τα διόδια του Αιγινίου, πίσω στη σέλα και βούρ για Κατερίνη. Στην πορεία βρήκαμε τα παιδιά του diodiastopaiginio.blogspot.gr, που φωτογραφήθηκαν με τον Skordopoutsoglou και συζητήσαμε λίγο για το πρόβλημα. "Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να καταλάβουν ότι πρέπει να δράσουν;;", αναρωτήθηκαν. "Εχουν περάσει πέντε μήνες..."

 [12:52] Περνάμε το Κίτρος και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για Κατερίνη! Ο Skordopoutsoglou βαστάει γερά στο ποδήλατο - πριν από λίγο προσπέρασε το αυτοκίνητο στην ανηφόρα!
[13:19] Νιώθουμε ήδη την αύρα της Κατερίνης. Ενα μεγάλο γκρι σύννεφο θα μας τρόμαξε, αν δεν ήμασταν πια τόσο κοντά! Εχει, βέβαια, κι ένα αεράκι... Ελπίζουμε πως ο καιρός θα κρατήσει μέχρι να φτάσουμε!
[13:30] μπήκαμε Κατερίνη μόλις άρχισε να βρέχει! Αλλά φτάσαμε! Σώοι και -σχεδόν- στεγνοί!
[τελικό update]
Φτάσαμε στην Κατερίνη. Το βασικό, όμως, είναι ότι έφτασε ο Skordopoutsoglou, φέρνοντας σε πέρας μια αποστολή, στην οποία νιώθουμε υπερήφανοι  που συμμετείχαμε - έστω και τόσο λίγο! Να υπογραμμίσουμε εδώ πως, όταν οι ανηφόρες έγιναν τεράστιες και φοβηθήκαμε πως δεν βγαίνουν, του προσφέραμε τη δυνατότητα να "δώσει χέρι" για να τον τραβήξουμε! Είπε, όμως, όχι. "Δεν ήθελα να κλέψω".
Στον τερματισμό μας περίμεναν τα παιδιά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. με γλυκά, τσίπουρα και χαμόγελα!
Πολλά μπράβο αξίζουν στον Skordopoutsoglou. Και σήμερα η μέρα του ανήκει. Σήμερα είμαστε όλοι Skordopoutsoglou!
ΠΗΓΗ.trollingstone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: