Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της πατάτας;

Image
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να στηρίξουν τη διανομή της 8ης Ιουνίου 2013, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης και να προμηθευτούν πατάτες από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες».
Αγοράζοντας ένα τσουβάλι, απευθείας από τον παραγωγό, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία, τον έλληνα αγρότη, την οικογένειά του, τον τόπο μας. Γινόμαστε εμπόδιο στην αισχροκέρδεια! Αντιστεκόμαστε, ενωμένοι!
Αγαπητοί συμπολίτες
Πριν 15 μέρες, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μετά από συνεννόηση με παραγωγούς από το Νομό Αχαΐας, παρήγγειλε 70 τόνους πατάτας στην τιμή των 0,45€ το κιλό.
Έτσι 1700 περίπου οικογένειες στην Κατερίνη προμηθεύτηκαν πατάτες άριστης ποιότητας στη μισή τιμή από αυτή των Σούπερ Μάρκετ.

Το ίδιο έπραξαν και άλλες 11 πρωτοβουλίες πολιτών όπως πχ από τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, τη Βέροια κλπ.
Έτσι βρέθηκε το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» να «διεκδικεί» με το καλημέρα, στην έναρξη της νέα περιόδου, 1.000 τόνους πατάτες και μάλιστα, να πληρώνει στο χέρι, τοις μετρητοίς!
Από τότε, στην Αχαΐα έχει ξεσπάσει πόλεμος!
Οι έμποροι, βλέποντας το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» να πείθει τους παραγωγούς και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους , έχουν πάρει σβάρνα τα χωράφια της Αχαΐας και προσφέρουν μέχρι και 0,55 € το κιλό, μετρητοίς, στο χέρι!
Πρόκειται για την γνωστή τακτική των εμπόρων, η οποία την προηγούμενη χρονιά έπεισε τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα η πατάτα να φτάσει μέχρι και στο 1,35 το κιλό: Οι έμποροι δελεάζουν στην αρχή της περιόδου με ζεστό χρήμα, το οποίο αργότερα μετατρέπεται -στην καλύτερη περίπτωση- σε 6μηνη και πολλές φορές ακάλυπτη επιταγή.
Μεταξύ των παραγωγών υπάρχουν και αγρότες πουν δεν υποκύπτουν στις πιέσεις των εμπόρων και επιθυμούν μια μακροχρόνια και υγιή συνεργασία με τα κινήματα των πολιτών.
Αυτούς τους παραγωγούς πρέπει να τους ενθαρρύνουμε!
Πρέπει να τους στηρίξουμε!
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να στηρίξουν τη διανομή της 8ης Ιουνίου 2013, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης και να προμηθευτούν πατάτες από το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες».
Παραγωγοί και καταναλωτές πρέπει να αντισταθούμε!
Πρέπει να πορευτούμε, μαζί, αλληλέγγυοι, χέρι-χέρι για να αντιμετωπίσουμε την εκμετάλλευση των απροστάτευτων πολιτών από τα κυκλώματα της αγοράς.
Στηρίξτε τα κινήματα των πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες»!
Μιλήστε με γνωστούς και φίλους.
Διαδώστε το!
Βοηθήστε ηλικιωμένους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
www.otoposmou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: