Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ποιος θα μηνύσει τώρα τη Guardian;

Διαβάζοντας το δημοσίευμα της Guardian με τίτλο
«Η συζήτηση γύρω από την ελληνική ανάκαμψη είναι πρόωρη και στοχεύει στο να δικαιολογήσει τη λιτότητα» ένιωσα την ανάγκη να ελέγξω ξανά το συγγραφέα γιατί σε μια στιγμή νόμιζα ότι ήταν δελτίο τύπου ενός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Με λίγα λόγια, η βρετανική εφημερίδα μας είπε όλα αυτά που θα έπρεπε να ακούμε από τη σιωπούσα και αδρανή αντιπολίτευση!
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως «Τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα οδεύει προς την ανάκαμψη, όμως όλος αυτός ο θόρυβος γίνεται για να δικαιολογηθεί η θεραπεία-σοκ που έχει επιβληθεί στην ευρωζώνη».

Καταρρίπτει την αισιοδοξία των Ελλήνων πολιτικών περί ανάκαμψης της χώρας, αποκαλύπτοντας επιδιώξεις πίσω από την εικόνα που επιχειρείται να κατασκευαστεί.
«Αν οι ελίτ της Ευρώπης και της Ουάσινγκτον μπορούν να ισχυριστούν ότι "θεράπευσαν" την Ελλάδα, μπορούν επίσης να αντικρούσουν τις επικρίσεις για τη λιτότητα στην ευρωζώνη.
Επιπλέον, μπορούν να υπερασπιστούν αυτό το οικονομικό μοντέλο, που πριν από τρία χρόνια έμοιαζε να έχει θρυμματιστεί, χτυπώντας πάνω σε τοίχο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες.
Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πλέον λόγο για το ελληνικό success story!
Το αφεντικό της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζει πως η χώρα έχει επανέλθει στο σωστό δρόμο.
Ο ελληνικός Τύπος και μέρος του διεθνούς γνέφουν καταφατικά, ενώ οι κάτοχοι ελληνικών ή ευρωπαϊκών επενδυτικών αγαθών επικροτούν: ξεχάστε το Grexit και καλωσορίστε την Greecovery».
Στον επίλογο του δημοσιεύματος αναφέρεται σε μερικά νούμερα που καλό θα είναι να τα έχουμε όλοι μας κάπου πρόχειρα και να τα συμβουλευόμαστε κάθε φορά που η κυβέρνηση μας βομβαρδίζει με βέλη ελπίδας για ανάκαμψη: η οικονομία νοσεί βαριά, το κράτος πρόνοιας καταρρέει, το ίδιο και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο.
Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το 2014 η Ελλάδα θα εισέλθει στην έβδομη κατά σειρά χρονιά ύφεσης: ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος, δύο στους τρεις νέους είναι επίσης άνεργοι και 400.000 οικογένειες στερούνται οποιουδήποτε εισοδήματος!
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: