Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Οδοιπορικό στη Σιβηρία απο Έλληνα μοτοσικλετιστή...

Ο Αριστοτέλης Καρακώστας, είναι κάτοικος Κοζάνης και συνιδιοκτήτης του μπαρ MODE.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί το όνειρό του, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με την μοτοσυκλέτα του σαν ένας σύγχρονος Φιλέας Φογκ.
Τους τελευταίους δύο μήνες, επεξεργάζεται το σχέδιο για ένα ταξίδι που θα με φέρει μέσω των Ρωσικών στεπών και της Μογγολίας στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού με προορισμό την πόλη Magadan. Το Magadan πόλη της Σιβηρίας, είναι λιμάνι, στο οποίο η ναυπηγική και η εξόρυξη χρυσού αποτελούν τις κύριες οικονομικές δραστηριότητες.
Επί Σταλινικής διακυβέρνησης αποτέλεσε τόπο εξορίας, ενώ σε αυτό στεγάστηκαν αρκετές φυλακές του καθεστώτος(Γκουλάγκ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 3000 χωμάτινα χιλιόμετρα που οδηγούν στο Magadan ονομάζονται ‘δρόμος των οστών’ και ο θρύλος θέλει τους εργάτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της διάνοιξής του να είναι θαμμένοι κάτω από το χωμάτινο οδόστρωμα.
Ο “δρόμος των οστών” έχει γίνει μια πρόκληση για τους μοτοσυκλετιστές περιπέτειας.
Μετά την πτώση της σοβιετικής κυβέρνησης, ο δρόμος για πρώτη φορά περάστηκε από δυτικές μοτοσυκλετιστές το καλοκαίρι του 1995.
Μέχρι σήμερα οι μοτοσυκλέτες που “πάτησαν” στο Magadan είναι κάτω από 150 παγκοσμίως. Ευελπιστώ να είμαι ο πρώτος Έλληνας μοτοσυκλετιστής που θα φτάσει σε αυτό το μέρος δηλώνει.
Ένας τόπος που σφίζει από πρόσφατο ιστορικό ενδιαφέρον και πανέμορφα, άγρια τοπία – αυτό είναι το Magadan και αυτό είναι το όνειρο περιπέτειας που θα βιώσω. 
Ευχόμαστε στον Αριστοτέλη Καλό ταξίδι!
Για να μάθετε περισσότερα για το ταξίδι του Κοζανίτη Αριστοτέλη Καρακώστα πατήστε εδώ
ΠΗΓΗ.tourtosiberia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: