Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας 25άρης δημιουργεί το πιο πρωτότυπο μουσείο στην Αθήνα

Το πρώτο πράγμα που αναρωτιέται κανείς όταν γνωρίζει τον Κωνσταντίνο Ματσουρδέλη είναι «τί γυρεύει ένας εικοσιπεντάρης οικονομολόγος στα κατατόπια μιας κουζίνας».
Απάντηση δεν μπόρεσε να μας δώσει ούτε ο ίδιος, κάτι που μάλλον μαρτυρά το πάθος του για την ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές γεύσεις.
«Ως φοιτητής στο Λονδίνο δούλευα σε ένα εστιατόριο,κάτι που ξύπνησε το πάθος μου για την ελληνική κουζίνα», μας αναφέρει ο Κωνσταντίνος ο οποίος γυρίζοντας στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητές του, έβαλε πείσμα και μεράκι και μαζί με 3 συνομηλίκους του δημιούργησαν το Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, το πρώτο μουσείο εν Ελλάδι που έχει ως αποκλειστικό σημείο αναφοράς του την ελληνική διατροφική παράδοση και όχι μόνο.

“Το μόνο που χρειαστήκαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, ήταν θέληση και προσωπική δουλειά.
Μέσα από μια πορεία 2 ετών καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο μουσείο, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι πρότινος”.
Στο πλευρό του Κωνσταντίνου υπήρχαν άλλωστε 3 «υπέροχοι» -κατ’ αυτόν – συνεργάτες:
Ο επικοινωνιολόγος Ομηρος Τσάπαλος, η μουσειολόγος Λυδία Δαμκαρέλου και η σχεδιάστρια Αλκυόνη Ματσουρδέλη.
«Για να έχει ο επισκέπτης μια ολοκληρωμένη εμπειρία, πιάτα εμπνευσμένα από αυτή την κουζίνα θα προσφέρονται στο εστιατόριο, ενώ στο πωλητήριο του μουσείου θα διατίθενται τα προϊόντα της περιοχής» εξηγεί ο εμπνευστής του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομία, σε συνέντευξή του στο Allwrite.gr, ενώ μας εισάγει και στο νέο πρόγραμμα του Μουσείου με τίτλο “Ψωμί και Τυρί”, το οποίο φέρνει σε άμεση επαφή τους μικρούς πλέον επισκέπτες με την παρασκευή των αγαθών που για αυτούς φαντάζουν καθημερινά αλλά δεν ξέρουν πως παρασκευάζονται.
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η νεανική παρέα δεν στερείται οράματος.
Αυτό άλλωστε την ανέδειξε σε μια από τις νικήτριες ομάδες ενός διαγωνισμού για τη νεανική επιχειρηματικότητα της Eurobank και του Corallia, εξασφαλίζοντάς της την αναγκαία χρηματοδότηση.
ΠΗΓΗ. idradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: