Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πόλεμος των κυρώσεων, γονατίζει και την Γερμανία

Ο πόλεμος της Ε.Ε και της Δύσης γενικότερα κατά της Ρωσίας,έχει γυρίσει μπούμερανγκ στις περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες
Η Γερμανία έχει ”γονατίσει” μπροστά στα λάθη της.
Παράλληλα η Πολωνία θέλει να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Μόσχα,μιας και βλέπει πως τα ”καράβια της πέσαν έξω”.
Ο πόλεμος των κυρώσεων είναι πολύ οδυνηρός για τη Γερμανία.
Η Καγκελάριος Μέρκελ σίγουρα δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει τις ερωτήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική των κυρώσεων κατά την παρουσία της στο Συνεδριακό Κέντρο του Βερολίνου.

Πέρυσι, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές στατιστικές, η Γερμανία εξήγαγε προς τη Ρωσία 31,6 εκατομμύρια σύμφωνα με την αξία των εμπορευμάτων.
Παρά το γεγονός ότι στη διεθνή Ρωσική λίστα των εισαγωγέων τα γερμανικά προϊόντα βρίσκονται στην 11η θέση, ένα τέτοιο ποσό δεν είναι ασήμαντο, το οποίο αυξάνεται αισθητά σε περιόδους κρίσης και έντονου ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με τον ”Ulrich Grillo”, οι δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία κατέπληξαν πολλές χώρες,διότι η απάντηση της Μόσχας είναι πολύ οδυνηρή για τις γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία.
Όσο αφορά το οικονομικό περιβάλλον, η κατάσταση είναι σαφέστατη.
Όμως δεν μπορεί να αντιταχθεί η κυβερνητική πολιτική.
Ο πρόεδρος της ”BDI” υποστηρίζει τις κυρώσεις έχοντας ως επιχείρημα τα λεγόμενα της Μέρκελ -” η δύναμη του δικαίου πρέπει να επικρατήσει έναντι του δικαίου της βίας”.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, λόγω της αλληλεξάρτησης μεταξύ των γερμανικών και διεθνών οικονομιών, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι ««η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία παραπαίει όλο και περισσότερο»».
Από την άλλη η Πολωνία βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο.
Επέλεξε να υποστηρίξει την ”συνταγή” της δύσης κατά της Ρωσίας,με αποτέλεσμα να καταστραφεί εξ’ολοκλήρου.
Γι’αυτό και ο νέος επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας,”Grzegorz Schetyna”, δίνει προτεραιότητα στην ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Όμως πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να ”πατάει” πάνω σε δύο διαφορετικά εδάφη.
ΠΗΓΗ.rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: