Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ-Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική Συνδρομή 2014-2020»

Πραγματοποιήθηκε και το 2ο στάδιο διαβούλευσης για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική Συνδρομή 2014-2020» στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Ολοκληρώθηκε και το 2ο στάδιο διαβούλευσης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και των κοινωνικών φορέων για τη διαμόρφωση κοινωνικών συμπράξεων στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας, παρέστησαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, και εκπρόσωποι των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος, όπως είναι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης, ο δήμος Δίου-Ολύμπου ( εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Πούλιος, Πρόεδρος της ΔΕΚΕΔΟ του δήμου Δίου Ολύμπου) , ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού (εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Δάλλας, Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού), Φιλόπτωχα Σωματεία της Πιερίας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας, ο Σύλλογος Τριτεκνων Οικογενειών Πιερίας ΄΄ Ο Όλυμπος΄΄, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Δ.Δίου-Ολύμπου ΄΄ Άγιος Διονύσιος΄΄, τo Φ.Σ. « Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης», ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Ν. Πιερίας.
Στην τελική διαβούλευση οι εκπρόσωποι των φορέων όρισαν την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επικεφαλής για τη διαχείριση του προγράμματος, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την ορθή υλοποίηση του προγράμματος. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ρόλοι φορέων-εταίρων, οι δράσεις του προγράμματος, αποτυπώθηκαν οι ιδιαιτερότητες του δικτύου διανομής υλικής βοήθειας αλλά και το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων, ενώ τέθηκαν και ζητήματα διαχείρισης, οργάνωσης παραλαβής, αποθήκευσης, διανομής, προμηθειών, ταυτοποίησης και επικαιροποίησης των ωφελουμένων κ.α.
Την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος εξέφρασε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, που τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η πάταξη της ανέχειας, ενώ απηύθυνε πρόσκληση και σε άλλους κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν στη δράση για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, αξιοποιώντας τόσο πόρους ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο και την εμπειρία και την τεχνογνωσία της Περιφερειακής Ενότητας όπως έχει αποδείξει σε ανάλογες δράσεις με θετικά αποτελέσματα και με γνώμονα τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: