Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τα 9 χαρακτηριστικά του σέξι άνδρα

Γράφει η Σόνια Κώνστα
Πρόσφατα δημοσίευσα σε λογαριασμό μου στα social media μια φωτογραφία, η οποία τράβηξε αρκετά την προσοχή.
Μία από τις ερωτήσεις που μου έγιναν ήταν και η εξής : « Τι παρατηρείς πρώτα σε έναν άνδρα;».
Ομολογώ ότι, αν και αρχικά μου φάνηκε αυτονόητη η απάντηση, στη συνέχεια προβληματίστηκα, καθώς συνειδητοποίησα πως δεν έχω μια ξεκάθαρη απάντηση να δώσω ούτε σε εμένα.

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν το τρίπτυχο «ψηλός, γεροδεμένος και μελαχρινός»· οι εικόνες,όμως, από το (αμαρτωλό) μου παρελθόν το διέψευσαν (ένα από τα τρία σκέλη κάποτε απουσίαζε κατά την εφαρμογή, ενίοτε και παραπάνω του ενός!).
Το οικοδόμημα, λοιπόν, άρχιζε να τρίζει και αποφάσισα να φιλοσοφήσω μπας και βγει καμιά άκρη.
Κατέληξα, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα, όσον αφορά τουλάχιστον την εξωτερική εμφάνιση.
Άρα αλλού θα πρέπει να στραφώ για να αναζητήσω την απάντηση σε αυτό το καυτό ερώτημα.
Είναι ο τρόπος που μιλάει, η φωνή, το βλέμμα;
Το περπάτημά του, η κίνηση να πιάσει το ποτήρι με το ποτό;
Για να μην μακρυγορώ, κατέληξα πως είναι πολλά εκείνα που κάνουν έναν άνδρα γοητευτικό και αποφάσισα να τα βάλω σε μια σειρά για να κάνω τη ζωή μου (και όποιας άλλης ύπαρξης βασανίζεταιι από παρόμοια ερωτήματα) λίγο πιο εύκολη!

1) Η δύναμη
Και όταν λέω δύναμη δεν εννοώ τη σωματική.
Δεν λέω, είναι ωραία η αίσθηση (ή ψευδαίσθηση) ασφάλειας που προκαλεί ένας χειροδύναμος άνδρας και ακόμα πιο ωραία η εικόνα του δυνατού κορμιού.
Τίποτα δεν συγκρίνεται, όμως, με την ψυχική δύναμη που μπορεί να έχει ένας άνδρας.
Τη δύναμη να ξέρει ποιος είναι, τι θέλει και να έχει την επιμονή να το κατακτήσει.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από έναν άνδρα που πατάει γερά τα πόδια του στη γη, που δεν ξεφεύγει ποτέ από τα όριά του και δεν νιώθει την ανάγκη να παριστάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι για να εντυπωσιάσει.

2) Η ευαισθησία
Ένας άνδρας δεν θα είναι ποτέ πραγματικά δυνατός αν δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει την ευαίσθητη πλευρά του.
Η δυνατότητα να συζητάει με τη σύντροφό του κάτι που μπορεί να τον έχει ενοχλήσει ή, πολύ περισσότερο, κάτι που τον έχει πληγώσει, όχι μόνο ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι και προφυλάσσει τη σχέση από εσωτερικούς τριγμούς, αλλά τον «ανεβάζει» στα μάτια της, καθώς δεν διστάζει να παραδεχθεί πως είναι συναισθηματικά ευάλωτος.
Εξάλλου το πρότυπο του «πολλά σκληρού» και απόμακρου άνδρα που υψώνει συναισθηματικά τείχη και κλείνεται στο καβούκι του, έχει παρέλθει προ πολλού.

3) Η ακεραιότητα
Είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια.
Σε καμιά γυναίκα δεν αρέσει ένας άνδρας του οποίου ο λόγος δεν συμβαδίζει με τα έργα του.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιερωτικό από έναν άνδρα που προσποιείται πως είναι κάτι άλλο από ότι είναι στην πραγματικότητα, που παίζει με τα λόγια και καταλήγει να κοροϊδεύει τους γύρω του.
Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και δεν είναι άτομο που θα μπορέσει κανείς (και κυρίως, καμιά) να βασιστεί πάνω του.

4) Η διάνοια
Η ευστροφία του νου είναι επιθυμητή ως προσόν.
Ωστόσο, το IQ είναι μόλις ένα μέρος της διάνοιας ενός ανθρώπου.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πόσο όμορφος ή έξυπνος (με την ευρύτερη έννοια του όρου) είναι ένας άνδρας.Η κριτική σκέψη, η δίψα του για γνώση και η ικανότητα να εκφράζεται με προσωπικό τρόπο είναι στοιχεία που κάνουν ένα άτομο μοναδικό.
Αν ένας άνδρας δεν είναι σε θέση να με κερδίσει με τις διανοητικές του ικανότητες, η σεξουαλική χημεία μεταξύ μας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

5) Το χιούμορ
Το χιούμορ, όπως και η διάνοια είναι τα μεγαλύτερα όπλα της ανδρικής γοητείας.
Ένας άνδρας με χιούμορ μπορεί ευκολότερα να κάνει μια γυναίκα να νιώσει οικειότητα και άνεση μαζί του, απ’ ότι ένας υπερβολικά σοβαρός και αγέλαστος.
Τα άτομα με ανεπτυγμένη διάνοια είναι σε θέση να κατανοήσουν τις λεπτές αποχρώσεις του χιούμορ και να αντιληφθούν τη χιουμοριστική πλευρά κάθε περίστασης.
Όσο όμορφος και γυμνασμένος κι αν είναι ένας άνδρας, δίχως χιούμορ και εύστροφη σκέψη δεν θα θεωρείται για πολύ σέξι.

6) Η γενναιοδωρία
Η τσιγκουνιά είναι πραγματική κατάρα σε έναν άνδρα.
Όσο ανεξάρτητες και αν είμαστε, ένας άνδρας που θέλει να μας χαρίσει τον κόσμο μπορεί να μας σκλαβώσει.
Αντιθέτως με εκείνον τον άνδρα που κρυφά – ή και φανερά- θα υπολογίζει το κάθε ευρώ, θα προτείνει πάντα ό,τι πιο οικονομικό ή –ακόμα χειρότερα!- θα δηλώνει οπαδός του γερμανικού συστήματος· εν ολίγοις, θα προτείνει να μοιράζεται ο λογαριασμός στη μέση!
Παράλογες, βέβαια, δεν είμαστε, ούτε θα απαιτήσουμε πράγματα που κάποιος δεν είναι σε θέση να μας προσφέρει· αλλά, καθώς είμαστε και ανατολίτισσες μεταξύ όλων των άλλων, το δηλώνουμε ευθαρσώς και δίχως ενοχές, ότι λατρεύουμε τους γενναιόδωρους άνδρες!!

7) Οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς
Κοινώς η ευγένεια.
Και όταν λέω ευγένεια, δεν εννοώ την κακώς εννοούμενη, την υποκριτική και ψυχρή συμπεριφορά, αλλά εκείνη που μαρτυρά ότι ο άνδρας που έχεις απέναντί σου σε υπολογίζει και το δείχνει.
Σε προσέχει, δεν σε εκθέτει και σε κατανοεί.
Η ευγένεια στον άνδρα είναι σέξι.
Τελεία και παύλα.

8) Η στοργή
Η στοργή είναι η έμπρακτη εφαρμογή της ευγένειας.
Ένα κλεφτό φιλί, καθώς με προσπερνά, η βόλτα αγκαλιαστά, τα χάδια το βράδυ πριν κοιμηθούμε για να με χαλαρώσει.
Ολα αυτά μπορεί να μην έχουν αυτοσκοπό τους το σεξ, είναι όμως ο σίγουρος δρόμος που θα οδηγήσει σε αυτό.

9) Η συνεργασία
Και όταν λέω συνεργασία, δεν εννοώ μόνο σε πρακτικό επίπεδο, αλλά και σε σεξουαλικό.
Ο μοναδικός τομέας, στον οποίο θεωρώ ότι ο άνδρας πρέπει να κυριαρχεί, είναι ο σεξουαλικός. Ωστόσο, ακόμα και σε εκείνον τον τομέα απαιτείται συνεργασία, επικοινωνία και σεβασμός, ώστε πάνω σε αυτήν τη βάση να αναπτυχθεί μία υγιής σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ευχαρίστησης. Δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την υπομονή να ασχοληθώ με κάποιον που έχει ανάγκη από παιχνίδια κυριαρχίας για να νιώσει αρκετά άνδρας.
Ίσως κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά να θεωρηθούν περιττά, ωστόσο από ένα σημείο και μετά η ουσία μετράει πολύ περισσότερο από την εικόνα.
Το έχουμε πει όλοι και όλες πολλές φορές και το έχουμε ακούσει ακόμα περισσότερες.
Αυτή είναι η αλήθεια, όμως, και αργά ή γρήγορα θα τη δεχτούμε, για αυτό είναι χρήσιμο κάπου-κάπου να ξεχνάμε τα πλούτη, την ομορφιά και τη δύναμη και να κοιτάμε ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας.
ΠΗΓΗ.post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: