Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

O Διεθνής Ημιμαραθώνιος “ΔΙΟΝ” διοργανώνεται για έκτη χρονιά στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

Το πρωί της Τετάρτης, 25 Φεβρουαρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Αντιδήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Διονύση Φόλιο, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΟ Δήμου Δίου – Ολύμπου, Γιάννη Πούλιο, τον πατέρα Κυριάκο Κογκελίδη, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον πρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων “Ζευς”, Χρήστο Μυστρίδη.

Οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης τους 6ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου “ΔΙΟΝ” σε μία κοινή συνέντευξη τύπου παρουσία των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης έδωσαν το πλαίσιο, στο οποίο διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Πιερία.
Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου 2015, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 5χλμ, καθώς επίσης αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων και αγώνας δρόμου 1 χλμ για άτομα με αναπηρία.
Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι μεγάλη μας χαρά η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη διοργάνωση ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος για την Πιερία. Η αθλητική, τουριστική, εκπαιδευτική και πολιτιστική αξία του ημιμαραθωνίου είναι σημαντικότατη και συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή του τόπου μας, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και εκτός, καθώς στους αγώνες θα συμμετέχουν και αθλητές από την Κύπρο και τα Βαλκάνια”.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πατήρ Κυριάκος Κογκελίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου και τόνισε πως “η Ιερά Μητρόπολη θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε αθλητική εκδήλωση που αναδεικνύει την Πιερία και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι”, ευχόμενος την καλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ο Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Διονύσης Φόλιος, τόνισε από τη μεριά του την ικανότητα και κυρίως την ετοιμότητα του Δήμου για μία τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση μεταφέροντας τη στήριξη του Δημάρχου, κου Δημόπουλου και αναγνωρίζοντας την αξία του 6ου Ημιμαραθωνίου, ο οποίος αποτελεί “σημείο αναφοράς για το Δήμο, καθώς είναι μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής και σίγουρα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, τόσο την πολιτιστική και κυρίως την τουριστική.”
Ο κος Μυστρίδης, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων “ΖΕΥΣ”, έδωσε τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής των αγώνων, τονίζοντας το ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών, καθώς οι δηλωθέντες δρομείς ξεπερνούν τους 1500, ενώ στους αγώνες θα συμμετέχουν 400 μαθητές, περίπου 400 περιπατητές και πλήθος παιδιών με αναπηρία “γεγονός που μαρτυρά πως ο ημιμαραθώνιος είναι ένας αγώνας για όλους.
Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού”.
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τους φορείς συνδιοργάνωσης να εύχονται την καλή και ομαλή διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του αθλητικού συλλογου “ΖΕΥΣ” http://www.zeusrunnersclub.gr/ ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο κο Θωμά Καραλιά στο τηλέφωνο 69777790274.

Δεν υπάρχουν σχόλια: