Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΚΑΡΙΠΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έξη και πλέον δεκαετιών της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αλλά και με αφορμή την πρόσφατη βράβευση της από την Ακαδημία Αθηνών, το Καρίπειο Μέλαθρο-Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Θεσσαλονίκης, τίμησε τον κορυφαίο πολιτιστικό σύλλογο της Πιερίας σε ειδική πανηγυρική συνεδρία το βράδυ της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου 2015.

Παράλληλα το ίδρυμα τίμησε και τον Σμηναγό Σωτήριο Στράλη ο οποίος όπως είναι γνωστό στις 28 Οκτωβρίου 2014 στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ του 1940 στη Θεσσαλονίκη, με το πολεμικό αεροσκάφος του διασχίζοντας τους αιθέρες της Μακεδονικής γης, έστειλε το από αέρος μήνυμα του, το συγκινητικό «Ψηλά το κεφάλι Ελληνες ».
Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Καρίπειου Μελάθρου καθηγητής πανεπιστημίου Αθανάσιος Αγγελόπουλος, επισήμανε: « Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους του πνεύματος και των αιθέρων.
Τους αετούς της σκέψης και των ουρανών. Την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης για την επί εξήντα ένα χρόνια προσφοράς λόγου, ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης στην Κατερίνη και την Πιερία. Επίσης τον Σμηναγό Σωτήριο Στράλη για το από των αιθέρων πατριωτικό μήνυμα του προς όλους τους Έλληνες την 28η Οκτωβρίου 2014.»


Ο κ. Αγγελόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, είπε: « Η εξήντα ενός χρόνων δράση πολιτισμού και επιστήμης της Εστίας είναι ασφαλώς αξιέπαινη και αξιοζήλευτη.
Συνεργασθήκαμε εποικοδομητικά στις μέχρι τώρα τρεις εκδόσεις της Ε.Π.Μ. και ετοιμάζουμε την τέταρτη με θέμα τα πρακτικά των συνεδρίων που επικεντρώνονται στην Πιερία των Βυζαντινών και νεώτερων χρόνων. Στο πρόσωπό σας γνώρισα ένα ταπεινό και αφανή άνθρωπο της προσφοράς. Η τιμή σας ανήκει.
Όπως οφείλουμε επίσης να συγχαρούμε και να επιβραβεύσουμε το έργο και την συμβολή του εφόρου τέχνης και λόγου της Εστίας, του Νικολάου Γραίκου, στην έκδοση των πρακτικών των συνεδρίων της Βυζαντινής και μετέπειτα Πιερίας. Άλλωστε δικαίως και οι δύο επάξια βραβευτήκατε από την Ακαδημία Αθηνών την απελθούσα χρονιά. Θερμά συγχαρητήρια.»
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης αφού ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο και προσωπικά τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Αγγελόπουλο για τη μεγάλη τιμή, αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πνευματική συνεργασία της Εστίας Πιερίδων Μουσών και του Καρίπειου Μελάθρου και καταλήγοντας, είπε: « Θεωρούμε δεδομένη τη συνέχιση της συνεργασίας μας στον τομέα της από κοινού διοργάνωσης των συνεδρίων για την Πιερία των Βυζαντινών και νεωτέρων χρόνων που ξεκίνησε το 1993, αλλά και σε άλλους τομείς της ιστορίας του τόπου μας και ευρύτερα της Μακεδονίας.
Ο καθηγητής Αθανάσιος Αγγελόπουλος όπως και ο προηγούμενος πρόεδρος του Καρίπειου Μελάθρου καθηγητής Αθανάσιος Καραθανάσης βοήθησαν στο έργο της Εστίας, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε δημιουργήσει μια αξιόλογη ιστορική παρακαταθήκη για την ιστορία της Πιερίας. Σας ευχαριστώ πολύ.»
Την τιμητική διάκριση στον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη τον οποίο συνόδευαν ο γενικός γραμματέας της Εστίας Αναστάσιος Πολυχρονίδης και οι έφοροι Αντώνιος Μπίντας (χορωδίας και αιμοδοσίας) και Νικόλαος Γραίκος (τέχνης και λόγου), απένειμε ο κ. Καραθανάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: