Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τιμητικά διπλώματα σε τρεις Ελληνικές οργανώσεις για το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη 2014

Στην κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος του ΕΚ κα. Sylvie Guillaume, απένειμε τιμητικά διπλώματα στους 47 φετινούς νικητές του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη.
Από ελληνικής πλευράς, την τιμητική διάκριση απέσπασε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών) Θεσσαλονίκης ο «Ήλιος»), η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης»,και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται για εξαιρετικά επιτεύγματα σε δραστηριότητες που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, φέτος κλείνει 20 χρόνια δράσης στον τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και στην αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων.
Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών προσφέρει εκπαίδευση σε άτομα με προβλήματα όρασης ως βάση για εργασία και επαγγελματική κατάρτιση.
Η υποψηφιότητα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης απέσπασε και τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικών υποψηφιοτήτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 xenofontas.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: