Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι με την βοήθεια φυτικών οργανισμών!

Γράφει η Κατερίνα Γερανίου
Ο καθαρός αέρας, είναι κάτι που επιζητάμε για το σπίτι μας, αφού είναι σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση τη υγιεινής.
Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς αναρίθμητες συσκευές που φιλτράρουν τον αέρα, αλλά το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε ότι κερδίζεται από την καθαρή άτμόσφαιρα χάνεται από το πορτοφόλι για την απληρωμή μεγάλων ποσών στην ΔΕΗ.
Η επιστήμη αποδεικνύει ότι αυτή η ατμοσφαιρική εξυγίανση, δεν επιτυγχάνεται μόνο απο ειδικές ηλεκτρικές συσκευές αλλά από φυτά εωτερικών χώρων που πραγματοποιούν το φιλτράρισμα του αέρα οικονομικά αλλά το ίδιο ποιοτικά και αποτελεσματικά.
Πέρα όμως απο τον αέρα που εισέρχεται απ´ έξω, σημαντικό μέρος της ρύπανσης του αέρα, προέρχεται:
από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται για την καθαριότητα του σπιτιού
από υλικά όπως είναι το καουτσούκ το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή των περισσότερων αντικειμένων που έχουμε στο σπίτι, από τα διακοσμητικά, μέχρι και την κουρτίνα του μπάνιου
Από τις βαφές που έχουν χρησιμοποιηθεί για τον χρηματισμό των επίπλων
Από προϊόντα καθημερινής περιποίησης
Αυτές οι ουσίες, σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, ερεθισμούς στην επιδερμίδα,έντονο κνησμό αλλά ακόμη και καρκινογενέσεις.
Ο φίκος είναι ένα από αυτά τα χρήσιμα φυτά που εμποδίζει αυτές τις επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία.
Προσφέρει κάθαρση και απομακρύνει την φορμαλδεϋδη, ένα χημικό συστατικό που χρησιμοποιείται στις βαφές των επίπλων.
Παράλληλα με αυτήν την σημαντική εργασία έχει και διακοσμητικό ρόλο ενώ είναι και αρκετά εύκολο να συντηρηθεί.
Αποδοτικό φυτό στην απομάκρυνση της φορμαλδεϋδης από τον αέρα των εσωτερικών χώρων είναι και το φυτό αλόε βέρα, το οποίο εξουδετερώνει και τους βλαπτικούς μικροοργανισμούς.
Το υγρό των φύλλων του, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καταπραυντικό υλικό για εγκαύματα ή φυτική κρέμα για την ανάπλαση της επιδερμίδας.
Η αλόε βέρα είναι πολυχρηστική και καλύπτει αναρίθμητες ανάγκες.
Η ορχιδέα είναι ένα από τα πιο κομψά φυτά και προσφέρει μοναδική καλαισθησία μέσα στο σπίτι. Πέρα όμως από τον διακοσμητικό της χαρακτήρα απομακρύνει το βενζόλιο, ουσία η οποία παράγεται απο τους καπνούς και την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Σύμμαχοι στην εξυγίανση του αέρα είναι επίσης: τα χρυσάνθεμα, οι φτέρες και η καλαθέα, αφού απομακρύνουν ουσίες όπως είναι η φορμαλδεϋδη, η ξυλόλη και το βενζόλιο ενώ πολύ παραγωγικός είναι και ο γνωστός σε όλους μας κάκτος, ο οποίος απορροφά την ακτινοβολία που παράγουν οι ηλεκτρικές συσκευές μέσα στο σπίτι!
Με την χρήση φυτικών οργανισμών μέσα κι έξω από το σπίτι, αποφεύγετε παθήσεις και συμπτώματα όπως είναι: οι μυϊκοί πόνοι, οι πονοκέφαλοι, το αίσθημα της υπνηλίας, οι ταχυκαρδίες, οι αϋπνίες, η δύσπνοια, η απόσπαση προσοχής, η ιγμορίτιδας, το άσθμα αλλά και εντερικές παθήσεις!
Δίνοντας στέγη στην φύση, υπερασπίζεστε την υγεία σας και διαμορφώνετε άριστο κλίμα διαβίωσης για εσάς αλλα και για όλη την οικογένεια!
ΠΗΓΗ. post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: