Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με την παρουσία μικρών και μεγάλων ηλικιακά χορευτών, αλλά και συγγενών και φίλων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του χορευτικού τμήματος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
Και βέβαια σε μια τέτοια εκδήλωση όπου ο χορός, το τραγούδι και το κέφι περισσεύουν, δικαιώνεται η άποψη ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν την πρωταρχική καλλιτεχνική έκφραση του ανθρώπου.
Κάθε συνάντηση του χορευτικού της Ε.Π.Μ. Κατερίνης διακρίνεται από την πληθώρα των παρευρισκομένων, τις ευχάριστες στιγμές, το ξεχωριστό γλέντι και τη διάθεση των μελών του τμήματος για συνέχιση και διαιώνιση των παραδοσιακών χορών και ακουσμάτων.
Οικοδεσπότης ο έφορος χορευτικού της Εστίας Παναγιώτης Σάββας, ο οποίος τηρώντας το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πρόσφερε από ένα κομμάτι στον Πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη ,στους χοροδιδασκάλους Ευάγγελο Παπανικολάου, Γεώργιο Δημόπουλο και Ιωάννη Μοσχίδη, στα μέλη της Εφορείας Μαρία Δουκάκη, Κική Παπατολίκα, Χρύσα Τζάγκα, Έφη Μπίσμπα , Αναστάσιο Πολυχρονίδη, Ευάγγελο Γκούτζα και για την Ιματιοθήκη στο μέλος της Ελένη Παπά, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε και ο τυχερός της χρονιάς κερδίζοντας του φλουρί.
Προσφωνώντας και υποδεχόμενους τους παρευρισκομένους ο κ. Σάββας, επισήμανε: «Με την είσοδο της νέας χρονιάς εύχομαι το 2015 να είναι για όλους μας μια καλή και παραγωγική χρονιά, με πολλές επιτυχίες και καταξιώσεις για την Ε.Π.Μ. Κατερίνης. Καλή πρόοδο στους μικρούς μας χορευτές και υγεία και ευτυχία σε όλους και τον καθένα χωριστά.

Ευχαριστώ τους γονείς, χορευτές και φίλους για τη διαρκή στήριξη στο έργο της Εστίας και του χορευτικού τμήματος. Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα στη σημερινή μας συνάντηση. Χρόνια σας πολλά.»
Την διοίκηση της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης εκπροσώπησαν εκτός από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, η αντιπρόεδρος Μαρία Δουκάκη, ο γ. γραμματέας Αναστάσιος Πολυχρονίδης, ο ταμίας Ευάγγελος Γκούτζας, οι έφοροι Αντώνιος Μπίντας και Ειρήνη Βενετσιάνου και το μέλος Ηλίας Παπάζογλου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της απελθούσας χρονιάς αλλά και στην παραγωγικότητα του χορευτικού τμήματος, τονίζοντας: «Το έτος 2014 πέρα από το αξιομνημόνευτο έργο όλων των τμημάτων της Εστίας και με αφορμή τα εξηντάχρονα του Συλλόγου μας, δεχθήκαμε με χαρά και υπερηφάνεια την κορυφαία δικαίωση και διάκριση που απονέμει το σημαντικότερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας. Το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Μια τιμή που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της Εστίας που όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε, σήμερα και στο διηνεκές.
Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που αντικρίζω πέρα από τους παλαιότερους χορευτές μας, τους μικρούς μας συνεχιστές, δείγμα του απόλυτα πετυχημένου έργου της Εφορείας χορευτικού. Θερμά συγχαρητήρια και καλή χρονιά με υγεία και προκοπή.»
Από τους χορευτές τυχερή αναδείχθηκε η μικρή Χριστίνα Βατουσιάδου με κέρδος ένα tablet.
Εκδήλωση του χορευτικού χωρίς πολύ χορό και γλέντι δε γίνεται. Έτσι τα παιδικά και εφηβικά τμήματα παρουσίασαν καταχειροκροτούμενα χορούς από την Ήπειρο-Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Αιγαίου, ενώ ακολούθησαν αποκριάτικα τραγούδια και δρώμενα από τους ενήλικες χορευτές.
Αξίζει να επισημανθεί η συμβολή των μουσικών Ευάγγελου Γεωργούλη-κλαρίνο, Νικολάου Μπόζογλου-ακορντεόν, Νικολάου Κατσιούλα-λαούτο και της Μαρίας Αδάμου στο τραγούδι αλλά και του Ηλία Παπάζογλου επίσης στο τραγούδι, οι οποίοι με την άριστη δεξιοτεχνία τους διάνθισαν και συνέβαλαν στη επιτυχία της εκδήλωσης.
Τυχερή της λαχειοφόρου αγοράς ήταν η μικρή Λεμονιά Παντελίδη που κέρδισε ένα ποδήλατο.

"Στηρίξτε το xenofontas.gr με ένα like στη σελίδα μας στο Facebook"

Δεν υπάρχουν σχόλια: