Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Χρήστες Mac και PC αντιμετωπίζουν εξίσου τον κίνδυνο των ψηφιακών απειλών

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, οι χρήστες υπολογιστών Apple αντιμετωπίζουν ψηφιακές απειλές εξίσου συχνά με τους χρήστες άλλων πλατφορμών.
Ακολουθούν πληροφορίες από τα αποτελέσματα της έρευνας που ανακοίνωσε η Kaspersky Lab:
Μάλιστα, οι χρήστες υπολογιστών Apple ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ακόμη περισσότερους κινδύνους όσον αφορά συγκεκριμένα είδη απειλών.
Είναι αλήθεια ότι οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας δεν έχουν, μέχρι στιγμής, εντοπίσει τόσα επιβλαβή λογισμικά για το λειτουργικό OS X όσα για άλλες πλατφόρμες (συμπεριλαμβανομένων των Windows).
Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι οι συσκευές Mac και τα αποθηκευμένα σε αυτές δεδομένα έχουν κάποιου είδους «ανοσία» απέναντι στους κινδύνους.Η έρευνα έδειξε ότι από το 26% των Ευρωπαίων χρηστών που δήλωσε ότι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Apple ήταν η βασική συσκευή τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το 15% των χρηστών που προτιμά φορητούς υπολογιστές Apple αναφέρθηκε ότι ήρθε αντιμέτωπο με κακόβουλο λογισμικό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους*. Ο αριθμός των επηρεαζόμενων ιδιοκτητών PC στην Ευρώπη είναι ελαφρώς υψηλότερος (31%). Ωστόσο, αντιμέτωπο με κακόβουλο λογισμικό, όπως ransomware, ήρθε το 19% των Ευρωπαίων ιδιοκτητών Mac σε σύγκριση με το 11% των χρηστών συσκευών Windows. Τόσο οι χρήστες λειτουργικών συστημάτων OS X, όσο και οι χρήστες Windows, ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν περιστατικά με στόχο τα οικονομικά τους στοιχεία (52% και 54% αντίστοιχα).
Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες Mac έχουν γενικά χαμηλότερη επίγνωση για τις απειλές του Διαδικτύου σε σχέση με τους χρήστες συσκευών Windows. Για παράδειγμα, το 41% των ιδιοκτητών MacBook στην Ευρώπη δεν έχει ποτέ ή σχεδόν ποτέ ακούσει για προγράμματα ransomware και το 34% δεν γνωρίζει για τα επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία του λογισμικού. Συγκριτικά, μεταξύ των ερωτηθέντων συνολικά, το 30% δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τo ransomware και το 27% δεν γνωρίζει για τα exploits.
Η έρευνα δείχνει ότι οι μισοί από τους χρήστες Mac εξακολουθούν να παραμελούν την ανάγκη για την εγκατάσταση λύσεων ασφάλειας στις συσκευές τους. Στην Ευρώπη, μόνο το 30% των MacBook και το 50% των επιτραπέζιων υπολογιστών Apple είναι προστατευμένο. Επιπλέον, όταν οι χρήστες της Apple επιλέγουν μια λύση ασφάλειας για τις συσκευές τους, οι περισσότεροι δίνουν έμφαση στην τιμή (40%), ενώ η αποδοτικότητα στον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το 37%. Συγκριτικά, οι χρήστες Windows βάζουν ως κορυφαία προτεραιότητα την αποδοτικότητα στον εντοπισμό malware (48%), με το κόστος και τη δυνατότητα καταπολέμησης online απειλών να ακολουθούν (45% και 32% αντίστοιχα).
«Οι χρήστες του λειτουργικού OS X ζούσαν εδώ και καιρό «απομονωμένοι» από τους κινδύνους του Διαδικτύου και για το λόγο αυτό μπορεί να αισθάνονται σχεδόν άτρωτοι. Ωστόσο, καθώς σήμερα οι ψηφιακές απειλές επεκτείνουν τις περιοχές δράσης τους όλο και περισσότερο, είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο, η Kaspersky Lab συνιστά έντονα στους χρήστες Mac, όχι μόνο να εγκαταστήσουν λύσεις ασφάλειας, αλλά και να θυμούνται τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Peter Aleshkin, Consumer Marketing Group Manager της Kaspersky Lab για την περιοχή των Αναδυόμενων Αγορών.
Η ναυαρχίδα των λύσεων της Kaspersky Lab για οικιακούς χρήστες, το Kaspersky Internet Security –Multi-Device 2015, έχει σχεδιαστεί για την προστασία των χρηστών διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του OS Χ, από τις ψηφιακές απειλές. Η λύση προσφέρει μια αξιόπιστη «άμυνα» ενάντια σε κακόβουλο λογισμικό και ransomware, καθώς και προστασία έναντι των χρηματοοικονομικών κινδύνων, με τη χρήση της ενσωματωμένης τεχνολογίας Safe Money.
*Στο εξής, θα αναφέρεται στους χρήστες που σημείωσαν ένα laptop ή ένα επιτραπέζιο υπολογιστή που λειτουργεί σε μια δεδομένη πλατφόρμα ως την κύρια συσκευή τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν διάφορες συσκευές σε διαφορετικές πλατφόρμες ταυτόχρονα, μπορεί να αντιμετωπίσουν τις απειλές που αναφέρονται στο κείμενο σε οποιαδήποτε από αυτές.
ΠΗΓΗ.spinningsm.com

"Στηρίξτε το xenofontas.gr με ένα like στη σελίδα μας στο Facebook"

Δεν υπάρχουν σχόλια: