Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νικόλ Κυριακοπούλου & Κατερίνα Στεφανίδου - Καταρρίπτοντας τα πανελλήνια ρεκόρ!

Η Νικόλ Κυριακοπούλου με την Κατερίνα Στεφανίδου έχουν επιδοθεί σε ένα εκπληκτικό γαϊτανάκι πανελληνίων ρεκόρ στο επι κοντώ στο τελευταίο διήμερο στον κλειστό στίβο.
Με την Κυριακοπούλου να είναι η νέα κάτοχος – πριν λίγες ώρες – του ρεκόρ περνώντας τα 4.80μ. Στο Μπέρμιγχαμ
Μέσα σε δύο ημέρες τα δύο χρυσά κορίτσια του ελληνικού στίβου και του επι κοντώ, ανέβασαν το ρεκόρ του αθλήματος στον κλειστό στίβο κατά 8 πόντους, από 4.72μ στα 4.80μ.
Καταρρίπτοντας το η μια μετά την άλλη !
Η ευχή όλων μας τους συνοδεύει και η ελπίδα είναι να επαναλάβουν αυτά τα εκπληκτικά άλματα σε λίγες μέρες στην Πράγα, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (5-8 Μαρτίου).
Το απόγευμα του Σαββάτου στο Μπέρμιγχαμ, η Νικόλ Κυριακοπούλου μπήκε αποφασισμένη λοιπόν να ξαναπάρει το ρεκόρ (που είχε πετύχει την περασμένη Πέμπτη) στα χέρια της.
Νικόλ Κυριακοπούλου

Το ίδιο πρωϊ (αν και ουσιαστικά με κάποιες ώρες διαφορά καθώς μιλάμε για το μίτινγκ των ΗΠΑ) η Κατερίνα Στεφανίδη είχε περάσει τα 4.77μ. Σημειώνοντας – τότε – πανελλήνιο ρεκόρ στον αγώνα του Φλάγκσταφ των ΗΠΑ.
Ενα ύψος που το πέρασε με την τρίτη προσπάθεια γράφοντας τη δική της ιστορία, καθώς δέκα χρόνια πριν τέτοια εποχή σε ηλικία μόλις 15 ετών τότε, ξεπερνούσε τα 4.37μ.
Και σημείωνε την κορυφαία παγκόσμια επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία της.
Η αθλήτρια του Νίκ Χάισονγκ είχε μάθει για το Πανελλήνιο ρεκόρ της Νικόλ Κυριακοπούλου στη Στοκχόλμη την Πέμπτη (4.76μ.) και έτσι είχε έξτρα κίνητρο κάνοντας τελικά την επίδοση των 4.77μ.
Βελτίωσε έτσι για τέταρτη φορά τον τελευταίο καιρό την ατομική της επίδοση.
Η Νικόλ πείσμωσε πάντως μετά την επίδοση της Κατερίνας και στον αγώνα του Μπέρμιγχαμ που ήταν ο τελευταίος της πριν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατάφερε να ξαναπάρει το ρεκόρ πίσω ξεπερνώντας τα 4.80μ.
Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είχε αποφασίσει να κάνει ένα μεγάλο άλμα και τη βοήθησε για μια ακόμα φορά ο συναγωνισμός με την καλή της φίλη και από τις κορυφαίες αθλήτριες τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ η οποία είχε περάσει με την πρώτη τα 4.70μ.
Κατερίνα Στεφανίδη

Η πρωταθλήτριά μας πέρασε αυτό το ύψος με την 3η προσπάθεια και έφτασε τελικά μέχρι το (νέο) πανελλήνιο ρεκόρ (4.80μ.), επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη εφέτος στον κόσμο.
Το πολύ θετικό είναι ότι τα δύο κορίτσια, αν και απέχουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση φόρμας, την κατάλληλη στιγμή, και πλέον στην Πράγα σε λίγες μέρες, θα κυνηγήσουν πλέον το μετάλλιο και όχι απαραίτητα ένα ρεκόρ.
Πολύ απλά διότι εκεί σε αυτούς τους αγώνες, δεν μετράει τόσο το ρεκόρ, όσο η νίκη, εκτός αν συμβει το ιδανικό και κάποια αθλήτρια καταφέρει να τα συνδυάσει και τα δύο.
Ευχή όλων είναι να δούμε λοιπόν ένα ελληνικό δίδυμο κορυφαίων αθλητριών μας να ανεβαίνουν παρέα στο βάθρο των νικητών σε λίγες μέρες.
ΠΗΓΗ. eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: