Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Έξυπνοι τρόποι για να είστε πιο παραγωγικοί το πρωί

Αν θέλετε να γίνετε πιο παραγωγικοί το πρωί, έχουμε βρει για εσάς κάποιες έξυπνες ιδέες, οι οποίες θα σας κάνουν να πετύχετε τον στόχο σας.
Δεν έχει σημασία πόσο νωρίς ξυπνάτε.
Απομακρύνετε επιπλέον παπλώματα και κουβέρτες κατά την διάρκεια του ύπνου σας.
Αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να ενεργοποιηθείτε πιο γρήγορα το πρωί και πιθανότατα θα είναι και η αιτία που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι σας πιο εύκολα.
Η θερμότητα καθιστά πιο δύσκολο το πρωινό ξύπνημα.
Η θερμοκρασία του σώματος τείνει να μειώνεται όταν είμαστε στο βαθύτερο μέρος του κύκλου του ύπνου μας, το οποίο είναι περίπου δύο ώρες πριν ξυπνήσουμε.
Πώς σας κάνει πιο παραγωγικούς: Το σώμα σας όταν αισθανθεί πως έχει καλά προθερμανθεί, τότε και το μυαλό σας θα ακολουθήσει με τον ίδιο ρυθμό.
Αν συνήθως γυρίζετε σαν «ζόμπι» το πρωί, ακόμα και μετά από μια πλήρη νύχτα ύπνου, τότε ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:
Αλλάξτε το πρόγραμμα του ύπνου σας για να ταιριάζει με τους ρυθμούς σας.
Επιλέξτε έντονο ήχο στο ξυπνητήρι και από το βράδυ, φροντίστε να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο.
Για να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο, μπορείτε να πάρετε έναν απογευματινό υπνάκο, αντί να κοιμηθείτε αργά το βράδυ.
Ενώ ,γενικά, υπακούμε όλοι στο ίδιο χρονοδιάγραμμα (δηλαδή, κοιμόμαστε στο σκοτάδι, και ξυπνάμε και δρούμε στο φως της ημέρας), τα εσωτερικά ρολόγια μας ποικίλουν από λεπτά έως ώρες. Για παράδειγμα, μπορεί να αισθανθείτε πιο ενεργοί μετά από ένα ξύπνημα στις 6:15 π.μ. από ό, τι στις 6:30 π.μ.
Πώς σας κάνει πιο παραγωγικούς: Η καλύτερη απόδοση στην εργασία σας και οπουδήποτε αλλού, υπάρχει ιδίως όταν βρίσκεστε υπό το καθεστώς άγχους που προκαλεί ο φόρτος εργασίας.
Σύμφωνα μάλιστα, με μία έρευνα, οι μαθητές έδειξαν μεγαλύτερη απόδοση όταν κλήθηκαν να εμφανιστούν στο σχολείο νωρίτερα.
Η γρήγορη λοιπόν ενεργοποίηση του οργανισμού βοηθάει σημαντικά στην παραγωγικότητα και εσείς, δεν έχετε παρά να απολαύσετε τον ύπνο σας.
ΠΗΓΗ.post4life.gr


"Στηρίξτε το xenofontas.gr με ένα like στη σελίδα μας στο Facebook"

Δεν υπάρχουν σχόλια: