Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Από μικρό… με πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού.
Αν το παιδί σας αρνείται πεισματικά να διαβάσει ή δεν έχει όρεξη και κουράζεται εύκολα, τότε ίσως θα πρέπει να προβληματιστείτε για τον τρόπο που χειρίζεστε εσείς τη μέρα σας και για τον τρόπο με βάση τον οποίο κατανέμει το παιδί σας το χρόνο του.
Η τήρηση ενός προγράμματος είναι όχι μόνο μία παραπάνω συμβουλή για το πώς θα πρέπει να μεγαλώσετε το παιδί σας, αλλά και αναγκαία για την ανάπτυξή του.
Το να ξέρει για παράδειγμα, πως με το που γυρίσει από το σχολείο, θα φάει και μετά θα διαβάσει για δυο ώρες μέχρι την ώρα που θα πάει φροντιστήριο είναι σημαντικό για να προγραμματίσει το χρόνο του και να γνωρίσει ποιά είναι η κατάλληλη ώρα για κάθε απασχόληση.
Πολλές μαμάδες, αφήνουν το παιδί να παίξει ή να καθίσει στον υπολογιστή αμέσως μόλις γυρίσει από το σχολείο επικαλούμενες ότι μόνο έτσι θα ηρεμήσει για να συνεχίσει τη μέρα του.
Με τον τρόπο όμως, αυτό, το παιδί καταναλώνει όλη την ενέργειά του εκεί και δεν συγκεντρώνεται μετά εύκολα με αποτέλεσμα να μην αποδίδει όσο θα μπορούσε, στις υπόλοιπες ασχολίες του.
Άλλες φορές, αφήνουν το παιδί ξύπνιο μέχρι αργά το βράδυ, κάτι που είναι πολύ επιβαρυντικό ακόμη και για την ανάπτυξή του.
Προσπαθήστε, χωρίς να είστε πιεστικοί, να τηρείτε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητα του παιδιού σας και θα δείτε πως και εκείνο μόλις το συνηθίσει, θα είναι πιο χαρούμενο και αποδοτικό.
ΠΗΓΗ. post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: