Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σύντομα θα ορίζετε κληρονόμο του Facebook προφίλ σας μετά τον θάνατο σας!

Τι συμβαίνει στο FB προφίλ ενός ανθρώπου ο οποίος πεθάνει;
Αυτή η ερώτηση έχει φτάσει στο μυαλό πολλών από εμάς, με το Facebook να ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική πάνω στο θέμα.
Πρώτα πρέπει να γίνει αναφορά του θανάτου μέσα από σχετική φόρμα από κάποιον φίλο ή συγγενή του χρήστη, και στη συνέχεια το προφίλ του αποθανόντος χρήστη, εφόσον επιβεβαιωθεί ο θάνατος, παραμένει ενεργό εις μνήμην του.

Facebook-memorilized-profile-640x573
Από εδώ και στο εξής, το προφίλ ενός αποθανόντος χρήστη θα ξεχωρίζει από την ένδειξη «Remembering» επάνω από το ονοματεπώνυμο του και επίσης μία νέα λειτουργία θα επιτρέπει σύντομα σε όλους τους χρήστες να επιλέγουν κληρονόμο για το προφίλ τους μετά τον θάνατο τους.
Facebook-legacy-contact-after-death-640x564
Ως κληρονόμος ενός προφίλ αποθανόντος χρήστη μπορεί να οριστεί ένας φίλος ή ένας συγγενής του χρήστη, από τον ίδιο τον χρήστη ενώ είναι ζωντανός φυσικά.
Η επιλογή θα βρίσκεται μελλοντικά στις ρυθμίσεις ασφαλείας ενός Facebook λογαριασμού, υπό την ονομασία «Legacy Contact».
Ο κληρονόμος θα μπορεί να δημιουργήσει μια δημοσίευση και να την καρφιτσώσει στο πάνω μέρος του προφίλ, να απαντά σε νέα αιτήματα φιλίας από φίλους και συγγενείς του χρήστη, καθώς και να αλλάζει τη φωτογραφία προφίλ και την εικόνα εξώφυλλο του προφίλ.
Σε καμιά περίπτωση δε θα μπορεί να αλλάξει οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή να δει τα προσωπικά μηνύματα του αποθανόντος χρήστη.
Επίσης, αν επιλεγεί από τον αρχικό ιδιοκτήτη του προφίλ, ο κληρονόμος θα μπορεί να κατεβάσει κάποιες από τις πληροφορίες του προφίλ (φωτογραφίες, δημοσιεύσεις και προσωπικές πληροφορίες).
Όπως καταλαβαίνετε, οι χρήστες αποκτούν πλέον δυνατότητα το προφίλ τους να μπορεί εν μέρει να αλλάξει μετά τον θάνατο τους, καθώς επίσης μπορούν να επιλέξουν να γίνει άμεση διαγραφή του προφίλ τη στιγμή που το Facebook επιβεβαιώσει τον θάνατο τους.
Η νέα λειτουργία θα διατεθεί πρώτα στους χρήστες σε ΗΠΑ και μελλοντικά στους υπόλοιπους.
ΠΗΓΗ.spinningsm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: