Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας, τη Μ.Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Δημήτρης Κουτσής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Οι συνταξιούχοι ανέφεραν ότι η ζωή τους τα τελευταία χρόνια επιδεινώνεται τραγικά, οι κατακτήσεις των προηγούμενων ετών και γενεών έχουν καταπατηθεί, έκαναν λόγο για σκληρά και εξοντωτικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού, (ενοίκια, λογαριασμούς, κ.α. ) στις φορολογίες, να προμηθευτούν τα φάρμακα ακόμη και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες.
Οι συνταξιούχοι επεσήμαναν ότι με το εν λόγω ψήφισμα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ότι θα αγωνίζονται για την ανατροπή τους.
Οι περικοπές στις συντάξεις και η υγειονομική περίθαλψη ήταν τα κυριότερα ζητήματα που έθεσε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας στην κ. Σοφία Μαυρίδου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ψήφισμα το Σωματείο διεκδικεί από την κυβέρνηση: διατήρηση των µονάδων ΕΟΠΥΥ όπως λειτουργούσαν πριν τη λειτουργία τους ως ΠΕΔΥ, προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκοµείο και στον ΕΟΠΥΥ, αύξηση των µηνιαίων δωρεάν επισκέψεων στους συµβεβληµένους εξωτερικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς αποδεδειγµένα οι 200 επισκέψεις καλύπτουν µόνο τις 2 πρώτες ηµέρες του µήνα, πρωτοβάθµια περίθαλψη των συνταξιούχων εντός της Κατερίνης έτσι ώστε να µην απαιτείται η µετάβαση στο Νοσοκοµείο για την παροχή πρώτων βοηθειών ή η πολύωρη αναµονή για µια απλή συνταγή, κατάργηση της εισφοράς του 1 Ευρώ ανά συνταγή, κατάργηση της καταβολής των 5 Ευρώ για την επίσκεψή στο Νοσοκοµείο, ακόµη και για τα έκτακτα περιστατικά, στελέχωση των επιτροπών ΚΕΠΑ διότι µεσολαβεί µεγάλο χρονικό διάστηµα από την αίτηση έως την εξέταση στις επιτροπές µε αποτέλεσµα να µένουν χωρίς περίθαλψη και χωρίς την καταβολή επιδόµατος οι ανάπηροι δικαιούχοι – συνταξιούχοι, και δηµόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρµακευτική περίθαλψη σε όλους τους συνταξιούχους αλλά και ασθενών µε χρόνιες παθήσεις και ασθένειες.
Παράλληλα, εκτός από την υγειονομική περίθαλψη το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας ζητά από την κυβέρνηση αποκατάσταση όλων των συντάξεων στα προ µνηµονίων επίπεδα, ειδικά για τους χαµηλοσυνταξιούχους, επαναφορά όλων των δώρων και των επιδοµάτων-«εξάλλου ειδικά εμείς έχουμε ήδη καταβάλει τις αναλογούντες εισφορές μας για τη χορήγησή τους» υπογραμμίζει το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας, επανέναρξη του προνράµµατος θεραπευτικού τουρισµού ειδικά για όσους χρήζουν της ανάλογης θεραπείας, επανέναρξη του προνράµµατος κοινωνικού τουρισµού –καθώς όπως τονίζουν ήδη µε τις κρατήσεις από τις συντάξεις τους το δικαιούνται- και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων ακινήτων.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, εξέφρασε την κατανόηση και τη συμπαράστασή της στους συνταξιούχους δηλώνοντας ότι η οι συνταξιούχοι δικαιούνται μια ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή, ένα κοινωνικό κράτος με άρτιες κοινωνικές υπηρεσίες ποιότητας στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης και εξέφρασε τη στήριξή της στον αγώνα τους για διεκδίκηση των αυτονόητων και βασικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: