Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η Google θέλει να εξαγοράσει το Twitter – Τι ρόλο παίζει η Goldman Sachs

Ενα κολοσσιαίο επιχειρηματικό παιχνίδι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις φήμες να οργιάζουν ότι η πανίσχυρη Google θέλει να εξαγοράσει το Twitter, οι υπεύθυνοι του οποίου προσπαθούν να αμυνθούν προσλαμβάνοντας ως σύμβουλο την γνωστή Goldman Sachs.
Η Google φαίνεται ότι δεν ικανοποιείται μόνο με την συμφωνία με την οποία έχει έρθει με το Twitter για την εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο και φημολογείται ότι είναι ο βασικός υποψήφιος για την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι σχετικές φήμες περί εξαγοράς, που δημοσιοποιήθηκαν σε ξένα ΜΜΕ, εκτίναξαν τις μετοχές του Twitter σε άνοδο 3,99%, διευρύνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά 1 δισ. δολάρια.
Μάλιστα δημοσιεύθηκε ότι υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά και πως το Τwitter έχει προσλάβει σύμβουλο την Goldman Sachs – παρότι οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες για τη συνεργασία τους.
H Google δεν έχει επίσης απαντήσει σε σχετική ερώτηση της εφημερίδα USAtoday.
Αναλυτής σχολίασε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους το Twitter είναι ελκυστικό σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές, όμως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό».
Οποιαδήποτε εταιρία θα ήθελε πάντως να εξαγοράσει το Twitter θα έπρεπε να πληρώσει ένα σημαντικό premium, πέρα από τα περίπου $34 δισ. της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρίας.
Η Google είναι από τους λίγους υποψήφιους αγοραστές με την απαιτούμενη ρευστότητα, αφού διαθέτει $60 δισ. και, όπως λένε πολλοί αναλυτές, οι προσπάθειές της στα social media, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Google+,δεν έχουν αποδώσει καρπούς.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: