Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει την αλήθεια για τη Siemens

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
2 δις ευρώ ζητά η Πρόεδρος της Βουλής από τη γερμανική εταιρία Siemens, ήδη από τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ελληνικού Δημοσίου και Siemens ως «άκυρο» και «υπό αμφισβήτηση» αφού όπως είπε, με τον συμβιβασμό η τότε κυβέρνηση παραιτήθηκε από αξιώσεις 2 δισ. Ευρώ, διαβεβαιώνοντας ότι το θέμα των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού θα απασχολήσει την επιτροπή.

Θυμάστε παλιότερα τις επιτροπές ειδικών με τεράστιες απολαβές που δεν οδηγούσαν πουθενά; Ξεχάστε τα αυτά με τη Ζωή.
Η ίδια διαβεβαίωσε πως οι ειδικοί επιστήμονες εργάζονται αμισθί για τον λογιστικό έλεγχο απαντώντας εμμέσως και στα δημοσιεύματα για την επιβάρυνση των ταμείων του κοινοβουλίου από την λειτουργία της επιτροπής.
Η ίδια μάλιστα κατήγγειλε και συγκεκριμένα παραδείγματα σημειώνοντας «Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην αμοιβή μιας νομική εταιρίας που εξέτασε τις αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου έναντι της Siemens» συμπληρώνοντας ότι «Υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι που πληρώνονταν με 500€ την ώρα, παραπάνω απ’ ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα των εργασιών αυτής της νομικής συμβουλής που είχε δυσθεώρητο κόστος, ήταν να υπογραφεί ένας άκυρος εξωδικαστικός συμβιβασμός που οδηγούσε στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από αξιώσεις υψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον.
Ένας συμβιβασμός που όμως πια βρίσκεται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και νομίζω ότι και οι αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens είναι ένα κομμάτι που πρέπει να συσχετισθεί και με την αποτίμηση του ποιο πραγματικά είναι το χρέος και ποια είναι τα δημόσια οικονομικά».
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: