Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και Ε.Π.Μ. Κατερίνης συμπλέουν μουσικά στην Αρχαία Πύδνα

Η ανάδειξη και αξιοποίηση της Αρχαίας Πύδνας μέσω των πολιτιστικών πρωτοβουλιών, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη και της διοίκησης της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Απριλίου 2015 στον αξιόλογο και με μεγάλη ιστορική σημασία αρχαιολογικό χώρο της Πιερικής γης, την Αρχαία Πύδνα, που αναδεικνύει χάρις στην σκαπάνη των αρχαιολόγων, τον πλούτο που κρύβει στα σπλάχνα της η Βόρεια Πιερία.

Στον χώρο αυτό φιλοξενήθηκε από τις χορωδίες της Ε.Π.Μ. και του Αιγινίου μια από τις κορυφαίες μουσικές εκδηλώσεις τη βραδιά της καλοκαιρινής πανσέληνου του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, στις 10-8-2014 και αποτέλεσε το έναυσμα για την θεσμοθετημένη καθιέρωση συναυλίας τη νύχτα που εμφανίζεται η λαμπρότερη σελήνη.
Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης αφού συνεχάρη τη νεοεκλεγείσα διοίκηση της Εστίας, τόνισε: « Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας και σας ευχαριστώ για τη συνεργασία. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον απελθόντα πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη για το πολυετές και αξιοζήλευτο έργο του καθώς και για την περυσινή του πρόταση με την οποία ανοίγουμε ένα ευγενικό ορίζοντα συνεργασίας.
Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάδειξη μέσω του πολιτισμού της Αρχαίας Πύδνας. Πέρσι συμφωνήσαμε και φέτος το υλοποιούμε να καταστήσουμε τη βραδιά του Αυγουστιάτικου φεγγαριού σε έναν μοναδικό από κάθε πλευρά θεσμό του τόπου μας. Προετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο μουσικό πρόγραμμα άρικτα δεμένο με την ιερότητα της Αρχαίας Πύδνας. Θεωρώ ότι ο πολιτισμός είναι η σημαντικότερη δύναμη ανάπτυξης για την περιοχή μας.»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Αναστάσιος Πολυχρονίδης αφού απένειμε στον κ. Λαγδάρη οπτικοακουστικό υλικό από εκδηλώσεις του συλλόγου, τόνισε: «Συνεχίζουμε με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού μια επιτυχή συνεργασία που ξεκίνησε το τελευταίο καλοκαίρι. Συνεργασία που καταξιώθηκε αλλά και εντυπωσίασε εκατοντάδες πολιτών από το Νομό μας, τη γύρω περιοχή καθώς και τους τουρίστες. Ήδη η Ε.Π.Μ. Κατερίνης σε συνεργασία την εφορεία χορωδίας και τον μαέστρο μας Ευθύμιο Μαυρίδη προετοιμάζεται για να μας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσουμε και φέτος μια συναυλία άρτια και με πολυποίκιλο ρεπερτόριο.»
Ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ε.Π.Μ. Ευθύμιος Μαυρίδης, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να καταθέσουμε τις προτάσεις και απόψεις μας, να διαπιστώσουμε και να βελτιώσουμε τυχόν προβλήματα και ατέλειες, έτσι ώστε η φετινή συναυλία να γοητεύσει ακόμα περισσότερο. Με το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού μας διέπει η κοινή ανησυχία και αγωνία για να αναδείξουμε την Αρχαία Πύδνα και να προσφέρουμε στους πολίτες της περιοχής εκδηλώσεις ποιότητας, σεβόμενοι το γοητευτικό τοπίο. Πέρσι παρουσιάσαμε τις θαλασσογραφίες-μια θάλασσα τραγούδια, ενώ φέτος το ρεπερτόριο θα περιστρέφεται με θεματολόγιο, ένα τραγούδι-μια ιστορία.»
Από το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού ήταν παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο Ευάγγελο Λαγδάρη, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αβραμίδης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μακρυγιάλου Μαρία Αβραμίδου.
Τον πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Αναστάσιο Πολυχρονίδη και τον απερχόμενο επίσης πρόεδρο Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη συνόδευαν τα μέλη της διοίκησης, Έφη Μπίσμπα-αντιπρόεδρος, Κλειώ Δημάση-γεν. γραμματέας, Γρηγόριος Μιτσοκάπας-ταμίας, Ειρήνη Βενετσάνου-έφορος χορωδίας, Νικόλαος Σπανός-μέλος και ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής Ευθύμιος Μαυρίδης.
Παρών και ο υπάλληλος της αρχαιολογίας Αθανάσιος Γκιουλμετάρογλου, ο άνθρωπος που με κατάθεση ψυχής επιμελείται και φροντίζει την Αρχαία Πύδνα. Τον κ. Γκιουλμετάρογλου ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Εστίας Αναστάσιος Πολυχρονίδης για την σημαντική συμβολή του στην επιτυχία της περυσινής συναυλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: