Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Με τη συμμετοχή τριακοσίων σαράντα ποδοσφαιριστών από δώδεκα σχολές του Παναθηναϊκού, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 5 έως 7 Απριλίου 2015 το ετήσιο τουρνουά του δικτύου Ακαδημιών του τριφυλλιού.
Με έδρα του τουρνουά το ξενοδοχείο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, οι ομάδες μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που συνεργάζεται με τη σχολή των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, αγωνίσθηκαν με μοναδικό έπαθλο τη συμμετοχή σε γήπεδα της Πιερίας, στις κατηγορίες τζούνιορ, προπαιδικό και παιδικό.

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 το βράδυ στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση των μικρών ποδοσφαιριστών επιβραβεύτηκε η αγωνιστική προσπάθεια των συμμετεχόντων, ενώ οι διοργανωτές τίμησαν φορείς και πρόσωπα που στήριξαν το τουρνουά.
Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ-ΠΑΟ Ευστράτιος Σωπίλης απένειμε αναμνηστικές πλακέτες και το βιβλίο της ιστορίας του Παναθηναϊκού, ως έκφραση ευχαριστιών για τη συμβολή τους στην επιτυχία του θεσμού, στον Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζόβα, στο Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνο Δημόπουλο, στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας Δημήτριο Ελευθεριάδη και στον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ξενοδοχείου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΑΛΛΑΣ Γεώργιο Τζόβα.
Με τη σειρά του ο Διευθυντής των σχολών Ακαδημιών του ΠΑΟ Γεώργιος Καπουράνης επιβράβευσε τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αλλά και τους συμμετέχοντες νεαρούς αθλητές.
ΤΖΟΒΑΣ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Τζόβας, δήλωσε: «Προσπαθήσαμε και πιστεύω τα καταφέραμε να προσφέρουμε στις ομάδες κάθε δυνατή διευκόλυνση.
Τα παιδιά αυτά αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ασφαλώς χρήζουν κάθε στήριξης.
Το ευχάριστο είναι ότι διέκρινα μεγάλο αριθμό ταλέντων.
Ευχαριστώ τις ομάδες της Πιερίας που παραχώρησαν τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και υποστήριξαν το τουρνουά που αποτελεί έναν αξιόλογο θεσμό.»
Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, είπε: «Εγώ ως φίλαθλος υποστηρίζω τον Πιερικό και τον ΠΑΟΚ.
Οφείλω όμως να συγχαρώ αυτή την πρωτοβουλία των σχολών των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού που συμβάλλει στην ορθή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Είναι μια προσπάθεια που αναδεικνύει και καταξιώνει τον υγιή αθλητισμό.
Νοιώθω θαυμάσια που βρίσκομαι ανάμεσα στα χαρούμενα πρόσωπα των νεαρών ποδοσφαιριστών που σε λίγα χρόνια θα αποτελούν τους πρωταγωνιστές των γηπέδων.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Πολύ σύντομα ως Δημοτική αρχή θα υλοποιήσουμε σειρά τιμητικών εκδηλώσεων για το Πιερικό ποδόσφαιρο.»
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους της αποχαιρετιστήριας βραδιάς ο δάσκαλος και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης γνωστός ένθερμος οπαδός του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Συναντήθηκε στο χώρο της μπουτίκ του ΠΑΟ με τον διεθνή ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού, της πρωταθλήτριας Λάρισας και άλλων ομάδων, σημερινό scouter του Αθηναϊκού συλλόγου, Νικόλαο Πατσιαβούρα.
Με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Απόστολο Τζόβα να παρακολουθεί ιστορικές αναδρομές από το παρελθόν, ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε μια ιστορική φωτογραφία στην οποία ο ίδιος με άλλους Πιεριείς κρατά το λάβαρο του Παναθηναϊκού που αιματοβάφτηκε από φιλάθλους που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο έξω από την Κατερίνη στις 27 Απριλίου 1971, όταν συγκρούσθηκε το λεωφορείο που τους μετέφερε στο Βελιγράδι για τον αγώνα Ερυθρού Αστέρα-Παναθηναϊκού 3-0.
Με εμφανή συγκίνηση ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ακόμη: « Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό ξεκινά από μικρή ηλικία. Το 1955 μόλις εννιά χρόνων παρακολούθησα νυχτερινό αγώνα στη Λεωφόρο, ενώ το 1972 στο στάδιο Καραϊσκάκη ήμουν ο δεύτερος φίλαθλος που εισήλθα ώρες πριν για να δω το παιχνίδι ΠΑΟ-Νάσιοναλ Μοντεβιδέο 1-1 για το Διηπειρωτικό. Ωραίες αναμνήσεις.»
Το τουρνουά των Ακαδημιών που Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στο Ενωσιακό γήπεδο της Ε.Π.Σ. Πιερίας και στα γήπεδα Πλαταμώνα, Πόρρων, Λεπτοκαρυάς, Λιτοχώρου, Καρίτσας και 5Χ5 του Λάζου Χούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: