Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πατέρας για πρώτη φορά;

Το να γίνετε πατέρας για πρώτη φορά, είναι μια θαυμάσια εμπειρία, αλλά πολλοί άνδρες είναι νευρικοί για το πώς η ζωή τους θα αλλάξει και πώς θα ταιριάξει το νέο μέλος στην οικογένεια. Μπορεί να υπάρχει ένας φόβος για το άγνωστο αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως η εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας μπορεί να σας οδηγήσει στα αποτελέσματα που αναζητείτε.

Στην πραγματικότητα, έτσι, θα συμβάλλετε πιο γρήγορα στην ανάπτυξη του μωρού σας και συνεπώς θα οικοδομήσετε την εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό δεσμό με το μωρό σας.
Συζητήστε με τη σύντροφό σας και εξηγήστε της πως θέλετε και εσείς να συμβάλλετε στην ανάπτυξη του παιδιού σας για μια πιο ομαλή λειτουργία της οικογένειας.
Ετοιμαστείτε για τη νέα άφιξη του μωρού σας…
Η πρώτη εβδομάδα της ζωής είναι μια απότομη αλλαγή και εκμάθηση για τη μητέρα, τον πατέρα και το μωρό και έτσι θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαδραματίσετε έναν ενεργό ρόλο από την αρχή και να καλλιεργήσετε το πατρικό σας ένστικτο.
Για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για ό, τι πρόκειται να συμβεί, καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε με την σύντροφό σας μαθήματα που αφορούν τόσο τη γέννα όσο και το πώς να χειριστείτε το μωρό μερικών μόνο ημερών.
Όχι μόνο θα σας βοηθήσουν στην διάρκεια του τοκετού και της γέννας, αλλά θα σας δώσουν τόσες πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς να προσέχετε το μωρό σας μόλις φτάσει στο σπίτι σας.
Τα περισσότερα από αυτά καλύπτουν επίσης τα βασικά μαθήματα των πρώτων βοηθειών και την αντιμετώπιση κοινών ασθενειών της παιδικής ηλικίας.
Μια καλή ιδέα είναι επίσης το να καθίσετε με τη σύντροφό σας και να συζητήσετε το τι ακριβώς περιμένετε.
Όταν φτάσετε στο σπίτι…
Κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση, μπορεί να φαίνεται ότι δεν θα παίξετε σημαντικό ρόλο στην ευημερία και την ανατροφή του παιδιού σας.
Μπορείτε όμως να βοηθήσετε με ένα διαφορετικό τρόπο από εκείνο της μητέρας, όπως: αλλαγή της πάνας του μωρού, βοηθώντας τη μητέρα στο θηλασμό, συμβάλλοντας στην προετοιμασία των γευμάτων και κρατώντας τις δουλειές του σπιτιού υπό έλεγχο.
Επίσης, μπορείτε να συντονίσετε τις επισκέψεις που θα δέχεστε και να ενημερώνετε φίλους και γνωστούς για το ευτυχές γεγονός.
Πάνω από όλα, όμως, μπορείτε να δώσετε στη σύντροφό σας συναισθηματική υποστήριξη και πρακτική βοήθεια.
Υπάρχει αφθονία πραγμάτων στο τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας για να παρηγορήσει ένα μωρό που κλαίει. Για παράδειγμα, το τραγούδι και το περπάτημα γύρω από το δωμάτιο με το κεφάλι του μωρού κάτω από το πηγούνι σας μπορεί να το νανουρίσει ευχάριστα.
Στην πραγματικότητα, επειδή οι άνδρες έχουν χαμηλότερη φωνή από τις γυναίκες, το τραγούδι τους μπορεί να είναι πιο χαλαρωτικό στο αυτί του μωρού.
Να κοιτάτε το μωρό σας στα μάτια.
Με αυτόν τον τρόπο το μωρό σας θα σας νιώσει πιο οικείο και θα μπορέσει να σας αναγνωρίσει. Επίσης, η επαφή με το δέρμα θα το βοηθήσει να μάθει τη μυρωδιά σας, καθώς και τον ήχο των παλμών της καρδιάς και την αναπνοή σας για να μπορέσει να κοιμηθεί στην αγκαλιά σας.
Μετά από λίγο καιρό, είναι σίγουρο πως θα κατανοήσετε ότι το να είστε πατέρας είναι μια συναρπαστική και καθόλα δημιουργική περιπέτεια!
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: