Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Το Twitter και το Youtube έχουν μπλοκαριστεί γι’ ακόμα μία φορά στην Τουρκία.

Γράφει ο Κακαράς Παναγιώτης
Το Twitter και το Youtube ‘έπεσαν’ και πάλι στην Τουρκία.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα μίας δικαστικής απόφασης που βασιζόταν σε παράπονα μεμονωμένων ατόμων.
Συγκεκριμένα, παραθέτει μία πηγή μέσα από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών της γειτονικής μας χώρας.

Η πρόσβαση σ’αυτά τα δίκτυα είχε απαγορευθεί και παλαιότερα στην Τουρκία..
Το Μάρτιο του 2014, διακόπηκε η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές μετά από δημοσιεύσεις στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούσαν αποδεικτικά στοιχεία για την διαφθορά της κυβέρνησης.
Το Twitter τότε, πήγε το θέμα στα δικαστήρια. Νωρίτερα τον ίδιο χρόνο, τα ίδια δικαστήρια διέταξαν το Facebook να λογοκρίνει τις σελίδες που προσέβαλαν τον προφήτη Μοχάμεντ.
Αυτή τη φορά, οι απαγορεύσεις πυροδοτήθηκαν από τη δημοσίευση κάποιων φωτογραφιών που έδειχναν τον εισαγγελέα, ο οποίος κρατούνταν όμηρος από μία ομάδα ενόπλων στην Κωνσταντινούπολη, την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Tayfun Acarer, ο διευθυντής των Αρχών Πληροφόρησης και Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, είπε στο site της Hurriet ότι το μπλοκάρισμα του Facebook τέθηκε σε εφαρμογή μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου.
Για ακόμη μία φορά το καθεστώς της Τουρκίας μπλοκάρει την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης με τρόπο καθόλου δημοκρατικό.
Η χώρα είναι σε αναταραχή για ακόμη μία φορά και κανείς δεν ξέρει τι άλλες απαγορεύσεις θα επιβάλλει η κυβέρνηση της γείτονας χώρας.
spinningsm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: