Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνεχίζοντας η νεοεκλεγείσα διοίκηση της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης τον κύκλο των εθιμοτυπικών συναντήσεων, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.
Μέσα σε άριστο κλίμα οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και επισήμαναν τη σημασία και το ρόλο του πολιτισμού στο κοινωνικό γίγνεσθαι και σκιαγράφησαν το πλαίσιο της συνεργασίας για την παραγωγή αξιόλογου πολιτιστικού προϊόντος στο Νομό Πιερίας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα.

Υποδεχόμενη τη διοίκηση της Εστίας η κ. Μαυρίδου αφού συνεχάρη τα μέλη για την εκλογή τους στον αξιόλογο πνευματικό φορέα του Νομού, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους, τονίζοντας: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα προσφέρει διαρκή στήριξη και βοήθεια στο τεράστιο πολιτιστικό έργο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης. Τόσο σε νομική όσο και σε υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών αλλά και προγραμμάτων που συνάδουν με τη σοβαρότητα και το κύρος και των δύο πλευρών. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συνδιοργανώσουμε σειρά εκδηλώσεων σε Νομαρχιακό αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας. Με την ιδιότητα της υπεύθυνης της θεματικής ενότητας πολιτισμού-αθλητισμού και παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένω τις προτάσεις της νέας διοίκησης της Εστίας για να παράξουμε αξιοσήμαντο έργο. Είμαι κοντά και δίπλα σας ηθικά και υλικά.»
Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Αναστάσιος Πολυχρονίδης, είπε: «Ευχαριστούμε για τη διαρκή και πολύχρονη συνεργασία το θεσμό του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, ελπίζοντας στην ακόμα περισσότερο παραγωγική συνύπαρξη. Ο πολιτισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει αν δεν στηρίζεται από την πολιτεία. Αναλαμβάνουμε ένα τεράστιο φορτίο μιας και όπως γνωρίζεται η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, με τον πλουραλισμό και την πολυποικιλία των τμημάτων της, έχει υποχρέωση απέναντι στην Πιερική κοινωνία να παρουσιάσει ακόμα περισσότερα. Ιδιαίτερα σήμερα που μας βαρύνει η πρόσφατη τιμητική βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών. Προσμένουμε και προσβλέπουμε στη συνεργασία μαζί σας. Σας ευχαριστούμε για τη ευχάριστη φιλοξενία.»
Ο κ. Πολυχρονίδης παρέδωσε στην κ. Μαυρίδου ηχητικό ντοκουμέντο από τη διεθνή εκδήλωση στο Ντρούμοντβιλ του Καναδά, όπου οι «παρολύμπιοι» και το χορευτικό τμήμα της Εστίας ξεχώρισαν σε παγκόσμιο επίπεδο αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των ανθρώπων που σχετίζονται με την παράδοση διεθνώς.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Αριστείδης Αγγέλου και ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και έφορος παραδοσιακής μουσικής της Ε.Π.Μ. Ηλίας Παπάζογλου.
Τον πρόεδρο της Εστίας συνόδευαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Έφη Μπίσμπα-αντιπρόεδρος, Κλειώ Δημάση-γεν. γραμματέας, Γρηγόριος Μιτσοκάπας-ταμίας, Παναγιώτης Σάββας-έφορος χορευτικού, Ευάγγελος Γκούτζας-έφορος διεθνούς Φεστιβάλ και Νικόλαος Σπανός-μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: