Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

“Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Σοφία Μαυρίδου, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Μαρτίου 2015 στην εκδήλωση με θέμα “Δρόμοι της πόλης – Διαδρομές Πολιτισμού” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου “MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture” που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ENPI CBC MED”.
Η κα Μαυρίδου, ως εντεταλμένη της Π.Κ.Μ. σε θέματα πολιτισμού απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, στον οποίο και παρουσίασε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, το κεντρικό θέμα της ομιλίας της, “Τουρισμός – Πολιτισμός: Δρόμοι συγκλίνοντες”.
Η κα Μαυρίδου εξέθεσε τη διαχρονική δύναμη του πολιτισμού μας, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε και διαμόρφωσε καθοριστικά την ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκέψη.
Στη συνέχεια η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως “δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο πολιτισμός χρειάζεται τον τουρισμό και το αντίστροφο.
Γιατί ο πρώτος χρειάζεται χρηματοδότηση των συχνά ελλειμματικών και οικονομικά ατελέσφορων προϊόντων του, ενώ ο δεύτερος έχει ανάγκη την ποιότητα και τους ανοικτούς ορίζοντες που του εξασφαλίζουν οι πολιτιστικές δράσεις”.
Σημαντικά σημεία στην ομιλία της κας Μαυρίδου αποτέλεσαν οι ποικιλόμορφοι και υψηλής αξίας φυσικοί, πολιτιστικοί και τουριστικοί πόροι της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα ειδών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο αγροτουριστικός, ο γαστρονομικός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο θερινός και ο χειμερινός τουρισμός, καθώς επίσης και πολλά ακόμη είδη.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως “όλα αυτά τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας σε συνδυασμό με τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των Μακεδόνων συγκροτούν ένα πλήρως ανταγωνιστικό και υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν, που μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη άξονα ανάπτυξης ενός συγκεκριμένου προωθητικού μίγματος πολιτιστικού marketing, το οποίο θα αντιπροσωπεύει τη ζώσα Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.”
Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή της, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τονίζοντας πως η Κεντρική Μακεδονία προσφέρει 365 ημέρες το έτος προτάσεις τόσο για τουριστικές αποδράσεις, όσο και για πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες.
Ολόκληρη την παρουσίαση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: