Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Διαζύγιο και φιλία

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως ο χωρισμός μπορεί να διαλύσει μια σχέση οριστικά.
Αυτό όμως, δεν είναι αλήθεια αφού πολλά ζευγάρια, έχουν αποδείξει πως μπορούν να διατηρήσουν μια φιλική σχέση, ακόμα και μετά από έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο.
Η λύση μιας σχέσης ή ενός γάμου, δε σημαίνει απαραίτητα παύση συναισθημάτων και οριστική διακοπή επικοινωνίας.
Αν δεν υπάρχουν σοβαρές έρειδες και έντονα αρνητικά συναισθήματα, τότε και οι δύο μπορούν να διατηρήσουν μια φιλική επικοινωνία.
Για να διαμορφωθεί μια υγιής κατάσταση και μια φιλική διάθεση, θα πρέπει και τα δύο μέρη να το επιθυμούν. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά μπορεί σίγουρα να συμβεί.
Βασικό στοιχείο είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα, στις επιλογές και τις αποφάσεις του πρώην συντρόφου ή συζύγου.
Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσετε το χωρισμό σας, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να απομακρυνθείτε από τη σχέση και να την τοποθετήσετε στο παρελθόν, μη εμποδίζοντας τη δημιουργία μιας φιλικής σχέσης στο μέλλον.
Σίγουρα, ίσως να μην μπορείτε να μοιράζεστε τα πάντα όπως με τους άλλους φίλους σας αλλά μην ξεχνάτε πως γνωρίζετε πολύ καλά ο ένας στον άλλο και σίγουρα θα έχετε την οικειότητα που απαιτείται για να μοιραστείτε ξανά όμορφες στιγμές, έστω και αν δεν υπάρχει κάτι ερωτικό ανάμεσά σας.
Διάσημα ζευγάρια από την Ελλάδα ή το εξωτερικό έχουν διατηρήσει εξαιρετικές σχέσεις με πρώην συντρόφους τους και αυτό αποδεικνύει μάλλον πως τα δυνατά συναισθήματα δεν φεύγουν ποτέ- απλώς αλλάζουν χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: