Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Λόγοι για να στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση

Πολλοί είναι οι λόγοι για να στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση.
Συμβαίνει συχνά να εκφράζονται φοβίες για το πώς θα μείνει το παιδί μακριά από τους γονείς του για κάποιο χρονικό διάστημα, φοβίες όμως, που δεν θα έπρεπε να κάνουν την εμφάνισή τους.
Το παιδί χρειάζεται το χρόνο και την ελευθερία του για να εκφραστεί, να παίξει, να κοινωνικοποιηθεί, να αποκτήσει φίλους, να παίξει και να νιώσει πως μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του, χωρίς τη συνεχή παρουσία των γονιών του.
Οι παρακάτω λόγοι είναι μερικοί από τους πιο βασικούς για να πάει φέτος το παιδί σας στην κατασκήνωση:
Κοινωνικότητα

Το παιδί μαθαίνει να συμβιώνει με άλλα συνομήλικα παιδιά στο δωμάτιο και να μοιράζεται το χώρο του. Αυτό το κάνει να απελευθερώσει την επικοινωνία του και να περάσει ολόκληρη ημέρα μαζί με τους νέους του φίλους.

Ομαδικότητα – Συνεργασία

Μέσα από διάφορα παιχνίδια, τα παιδιά στην κατασκήνωση μαθαίνουν να λειτουργούν χωρίς ανταγωνισμό, ομαδικά και σε συνεργασία με μικρότερα ή μεγαλύτερα άτομα.

Πρόγραμμα

Στην κατασκήνωση τηρείται πρόγραμμα, κάτι που ενδεχομένως ξεχνάτε μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι. Το παιδί πρέπει να έχει πρόγραμμα από μικρό, να ξέρει πως θα φάει εκείνη την ώρα, θα παίξει την επόμενη και θα κοιμηθεί νωρίς. Το πρόγραμμα θα το βοηθήσει σε όλη την ενήλικη ζωή του.

Διαχείριση καταστάσεων χωρίς επίβλεψη γονέα

Το παιδί μένει μακριά από τους γονείς του και μαθαίνει να προστατεύει μόνο του τον εαυτό του και να διαχειρίζεται κάθε τι που προκύπτει. Μπορεί ακόμα και να χτυπήσει στην κατασκήνωση, κάτι που θα έκανε ανήσυχους τους γονείς του. Ωστόσο, εκεί μαθαίνει πως ο γιατρός της κατασκήνωσης βρίσκεται στο χώρο και μπορεί να τον επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή.

Δημιουργία προσωπικότητας

Μέσα από τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις που παρέχονται στο χώρο της κατασκήνωσης, το παιδί βρίσκει αυτό που του αρέσει πιο πολύ, δημιουργεί φιλίες, παίζει και δημιουργεί όσα θέλει. Αντιμετωπίζει χωρίς τους γονείς του την καθημερινότητά του και ωριμάζει πιο γρήγορα. Δημιουργεί έτσι μια δυνατή προσωπικότητα.

Η κατασκήνωση, λοιπόν, πέρα από ξέγνοιαστες μέρες για τους γονείς και τα παιδιά, προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία και δυναμώνει την προσωπικότητα του παιδιού σας, δίνοντάς του την ευκαιρία να ζήσει ένα πανέμορφο καλοκαίρι.
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: