Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Από την συνέντευξη τύπου στην Αστική Σχολή Κατερίνης

«Στον Δήμο Κατερίνης επιμένουμε να επενδύουμε στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, και την Παιδεία. Μέσα αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, σε αυτό το γκρίζο περιβάλλον απαντούμε με πολιτισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αστική Σχολή, με θέμα τις προσεχείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. Παρόντες στην συνέντευξη ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού και ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Αναστάσιος Πολυχρονίδης.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλει ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ και στο κομμάτι του πολιτισμού και στο κομμάτι του αθλητισμού. Η βασική αρχή μας είναι να δίνουμε τη δυνατότητα, όλη αυτή την υποδομή σε όλους τους φορείς, συλλόγους, σε όλους τους συμπολίτες μας προκειμένου να μπορούν να εκφραστούν» τόνισε ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε με την ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων κάτω των 19 ετών, που θα διεξαχθεί στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης το χρονικό διάστημα 06 έως 19 Ιουλίου υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για την μοναδική πανελληνίως εκδήλωση αυτό το χρονικό διάστημα, που έχουμε τη χαρά να διεξαχθεί στην πόλη της Κατερίνης».
 Τέλος, ο κος Χιονίδης ζήτησε από όλους τους συλλόγους και φορείς να τηρήσουν τον κανόνα που εφαρμόζει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, σύμφωνα με τον οποίο, υπάρχει μέριμνα προκειμένου να μην συμπίπτουν χρονικά οι εκδηλώσεις του με αυτές του Φεστιβάλ Ολύμπου σημειώνοντας: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου ξεπερνά τα όρια της Πιερίας, της Μακεδονίας είναι διεθνές για αυτό και πρέπει να το στηρίζουμε έμπρακτα. Καλώ με την ευκαιρία όλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του, που αποτελούν με την σειρά τους μία ακόμα απάντηση στο γκρίζο γύρω μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης τόνισε: «Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις φορέων, συλλόγων, συμπολιτών μας και με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου με ελάχιστο κόστος θα δώσουμε χρώμα κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο στις δυσκολίες που βιώνουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες έως και το τέλος του Ιουλίου. Ειδικότερα:

Ζωγραφικές δημιουργίες του Αλέξανδρου Καρόζα φιλοξενούνται στην Αστική Σχολή Κατερίνης έως και αύριο 30 Ιουνίου.

Μουσικές, χρώματα, παράδοση και πολιτισμός οκτώ ευρωπαϊκών χωρών σμίγουν στο 2o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας.
Mουσικά σχήματα, καθώς και περισσότεροι από 300 χορευτές από τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γεωργία και Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα.

Παράλληλα, από τις 13 Ιουλίου έως τις 04 Αυγούστου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης θα πραγματοποιηθούν προβολές κλασικών ταινιών, στις οποίες η είσοδος στο ανοικτό θέατρο πάρκου, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Επιπλέον, στη διάρκεια του μηνός Ιουλίου, ο ΟΠΠΑΠ συνδιοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Ειδικότερα:

Στις 08 Ιουλίου στο ανοικτό θέατρο πάρκου, η εκδήλωση – συναυλία για τα 20 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου Προστασίας Παιδιού Βενιαμίν, με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, γίνεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού μας.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Με τον σύλλογο Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί», το 4ο ετήσιο αντάμωμα, στην Ανδρομάχη στις 4 Ιουλίου.

Με τον αθλητικό σύλλογο μαχητικών αθλημάτων «Πολεμιστές Πύδνας» σε διεθνείς αγώνες που θα λάβουν χώρα στον Κορινό Πιερίας στις 5 Ιουλίου.

Με την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών σε εκδήλωση που θα γίνει στην Παραλία Κατερίνης στις 12 Ιουλίου.

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης για τις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον Σιδ. Σταθμό στις 17, 18 και 19 Ιουλίου αντίστοιχα.

Στο αντάμωμα που θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας στις 17 και 18 Ιουλίου.

Με τον Γ.Α.Σ «Ο Ατρόμητος» σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 18 Ιουλίου, με τον Αθλητικό Σύλλογο «Πάλη στην Άμμο» σε στις 19-7-2015.

Με τον σύλλογο Θρακών Κατερίνης & Πιερίας για το ετήσιο αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη στις 18 και 19 Ιουλίου αντίστοιχα.

Με τον Σύλλογο Ελατοχωριτών για το ετήσιο αντάμωμα στο Ελατοχώρι στις 17, 18 και 19 Ιουλίου.

Με τον Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας «Ο Πόντος» για εκδήλωση που θα γίνει το διήμερο 24 και 25 Ιουλίου.

Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Μηλιάς για το λαϊκό στην Άνω Μηλιά στις 25 Ιουλίου.

Με το Μορφωτικό Σύλλογο «Θρακικός Γανόχωρας» στο αντάμωμα στις 25 Ιουλίου.

Εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη, για την υποστήριξη στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Σχολείου, εκδηλώσεις όπως τόνισε «με υψηλή ποιοτική στάθμη» και ειδικότερα:

- Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», ένα γοητευτικό, λαϊκό παραμύθι, του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσιάζουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).
- Έχει Πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία….. Συναυλία με την ορχήστρα και τη χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου και 75 μαθητές επί σκηνής. Ένα μουσικό αφιέρωμα στην Πανσέληνο, το ολόγιομο φεγγάρι, σύμβολο της μοναξιάς, της θλίψης, του θανάτου αλλά και της ζωής, της ομορφιάς, του Έρωτα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου, την Πέμπτη 02 Ιουλίου και ώρα 21:00, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Ελληνοκυπριακή μουσικοχορευτική συνάντηση στην Παραλία

Τέλος, ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Αναστάσιος Πολυχρονίδης έκανε λόγο για την εκδήλωση - αφιέρωμα στην Ελληνοκυπριακή μουσικοχορευτική παράδοση, μία γιορτή πολιτισμού που θα ξεναγήσει το κοινό σε αυθεντικά τραγούδια και δεξιοτεχνικούς χορούς κάθε γωνιάς του Ελληνισμού και η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 06 Ιουλίου και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Παραλίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας, ενώ στην εκδήλωση χορεύουν και τραγουδούν:
- Χορευτικό Συγκρότημα «ΚΙΜΩΝ» Ξυλοτύμβου Κύπρου
- «ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας & περιχώρων
- Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας
- Χορευτικό Τμήμα Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης
Ο πρόεδρος της Εστίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο «για τη διαχρονική συνεργασία», ενώ αναφέρθηκε και «στις Εαρινές Ημέρες Μουσών που με εξαιρετική επιτυχία και με χαμηλό κόστος», όπως είπε συνδιοργανώθηκαν με τον ΟΠΠΑΠ».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συνέντευξη τύπου δόθηκε με φόντο τις ζωγραφικές δημιουργίες του συντοπίτη μας Αλέξανδρου Καρόζα, στο πλαίσιο έκθεσης, η οποία όπως αναφέρθηκε θα φιλοξενείται έως αύριο Τρίτη στην Αστική Σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: