Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αποτελέσματα Olympus Marathon 2015

Στις 28 Ιουνίου 2015 και για 12η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, ο 12ος Olympus Marathon. 654 αθλητές, εκ των οποίων οι 96 από το εξωτερικό (από 20 χώρες), βρέθηκαν και έτρεξαν στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, τιμώντας με την παρουσία τους τον αγώνα.

Τον αγώνα κέρδισε ο Ισπανός πρωταθλητήςHernandezGispertJessedμε χρόνο 4.36.44. Επτά λεπτά μετά εμφανίστηκε στη γραμμή τερματισμού δεύτερος ο Βούλγαρος NikilovKiril με χρόνο 4.43.54 ενώο Έλληνας πρωταθλητής, Θεοδωρακάκος Δημήτρης, αθλητής της SalomonHellasτερμάτισε τρίτος με χρόνο 4.50.08.





Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Ρωσίδα VokuevaZhanna της Salomonμε χρόνο 5.57.30. Την ακολούθησε ηΚαζιμίροβα Ξένια της ΚassimisTraining-Inov-8 Greece με χρόνο 6.02.47, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η CekoskaKatarzinaAnna της KassimisTraining-Inov-8 Greeceμε χρόνο 6.04.59.
Από τους 654 αθλητές τερμάτισαν στο όριο των 10 ωρών 559 συμμετέχοντες.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου τoπρωί στον πρώτο αγώνα μαζικού ορεινού τρεξίματος 10χλμ OΛΥΜΠΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ-Jankaeaedition,συμμετείχαν 288 αθλητές,ενώ το απόγευμα 400 παιδιά έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες της διοργάνωσης Olympus Kids & Olympus Junior. Οι παιδικοί αγώνες ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρίας Novo Nordisk.
Μεγάλοι χορηγοί του 12ουOlympusMarathonήταν η SalomonHellas, το RunningStore, η WINDκαι η Βuff. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν: η εταιρία εμφιαλωμένων νερών ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ, η εταιρία αθλητικών ενεργειακών συμπληρωμάτων διατροφής PowerBar, η εταιρία SOLOBAR, το κατάστημα PerformanceStore, η φαρμακευτική εταιρία NovoNordisk, η εταιρία αναψυκτικών ΛΕΠΟΓΚΑ,η AMSTELFree, η εταιρίαεμπορίας συστημάτων αποκατάστασης και αποθεραπείας αθλητών OSTRACON, τα ξενοδοχεία LitohoroΟlympusResortVillasandSpa, DionPalaceκαι OlympusMediterranean, το εστιατόριο Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, η εταιρία φρούτων PROTOκαθώς και το τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης LEADER-άξονας 4.
Τον ΟlympusMarathon 2015 στήριξαν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο δήμος Δίου-Ολύμπου.
Στην προβολή του αγώνα καταλυτική ήταν η αρωγή των χορηγών επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα των τηλεοπτικών καναλιών ΜEGAκαι DION, των εφημερίδων Oλύμπιο Βήμα και Θάρρος, των ραδιοφωνικών σταθμών OLΥΜPΟΣκαιΚickradio και των ιστοσελίδων RunningNews, Advendureκαι Xtremespots.
Πάνω από 400 εθελοντές από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία συμμετείχαν στην υλοποίηση του αγώνα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Δίπλα στην διοργάνωση στάθηκαν προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια του αγώνα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Κατερίνης με 70 και πλέον άτομα και με ασθενοφόρο που παρείχε το τμήμα Θεσσαλονίκης.
Ο ΣΥΡΑΠ (Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας) ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επικοινωνιών με απόλυτη επιτυχία διαθέτοντας εθελοντές ραδιοερασιτέχνες σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Πολύτιμη ήταν επίσης η προσφορά των Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου, Βροντούς, Καρίτσας και Δίου, του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς, της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Δίου, καθώς και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και η συμβολή εργαζομένων στον Δήμο Δίου – Ολύμπου κατά την προετοιμασία του αγώνα.
Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα το διαδικτυακό ραδιόφωνο Kick-radio που επένδυσε μουσικά τους τερματισμούς των αθλητών, απάλυνε την αγωνία των συνοδών και έδωσε ρυθμό στους εθελοντές.
Η οργανωτική επιτροπή και το ΔΣ του Olympus Marathon θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τον αγώνα, όλους όσους στάθηκαν δίπλα της και συνέβαλαν στην εύρυθμη και άρτια κατά γενική ομολογία διοργάνωσή του και παράλληλα θα ήθελε να καλέσει όλους τους φίλους της στη 13η διοργάνωση τον Ιούνιο του 2016.

Λιτόχωρο 29/06/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: