Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ωτίτιδα σε μικρές ηλικίες

Οι μολύνσεις αυτιών, οι οποίες είναι γνωστές και ως μέση ωτίτιδα, αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα στα παιδιά. Περίπου το 50% των νηπίων έχουν τουλάχιστον μία μόλυνση στο αυτί από τα πρώτα τους κιόλας γενέθλια.
Οι μολύνσεις του αυτιού μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο αυτί, πυρετό, προσωρινή απώλεια ακοής και γενικά συμπτώματα, όπως απώλεια της όρεξης και ευερεθιστότητα.
Σε μερικά παιδιά η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι μία καλή λύση, αλλά σε βρέφη αντιμικροβιακοί παράγοντες μπορούν να τους ωφελήσουν.

Η λοίμωξη του ωτός είναι επίσης γνωστή ως οξεία μέση ωτίτιδα. Η μέση ωτίτιδα είναι μία λοίμωξη του μέσου τμήματος του αυτιού.
Μολύνσεις αυτιών πιο συχνά αναπτύσσονται μετά από μια ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, όπως κρυολόγημα ή γρίπη. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν οίδημα των βλεννογόνων της μύτης και του λαιμού, και ταυτόχρονα να μειώσουν τις άμυνες του οργανισμού, αυξάνοντας την ποσότητα των βακτηρίων στη μύτη. Ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος μπορούν να βλάψουν την ευσταχιανή λειτουργία της σάλπιγγας.

Τα συμπτώματα μιας μόλυνσης στο αυτί σε εφήβους και σε μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο αυτί ή πόνο και προσωρινή απώλεια ακοής. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά.

Σε βρέφη και μικρά παιδιά, τα συμπτώματα μιας μόλυνσης στο αυτί μπορεί να περιλαμβάνουν:

● Πυρετό
● Τράβηγμα στο αυτί
● Σχολαστικότητα ή ευερεθιστότητα
● Μειωμένη δραστηριότητα
● Έλλειψη όρεξης ή δυσκολία στο φαγητό
● Εμετός ή διάρροια

Αν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας πάσχει από λοίμωξη του αυτιού, καλέστε τον γιατρό σας για να δείτε εάν και πότε θα πρέπει να εξεταστεί το παιδί. Παρά το γεγονός ότι η εξέταση δεν είναι επώδυνη, τα περισσότερα βρέφη και παιδιά δεν την συμπαθούν καθόλου. Για να καταστήσετε τη διαδικασία ευκολότερη, κρατήστε το παιδί σας στην αγκαλιά σας (τα χέρια και το σώμα του παιδιού σας), ενώ ο γιατρός ή η νοσοκόμα χρησιμοποιεί ένα όργανο (ωτοσκόπιο) για να εξετάσει το εσωτερικό του αυτιού του παιδιού σας.
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: