Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η FIFA «αγόρασε» τη σιωπή της Ιρλανδίας για το χέρι του Ανρί που έστειλε τη Γαλλία στο Μουντιάλ

Στο Μουντιάλ του 2010 η Γαλλία είχε παίξει επειδή απέκλεισε στο μπαράζ την Ιρλανδία με χέρι του Τιερί Ανρί στην παράταση και η FIFA είχε δώσει 5.000.000 ευρώ στους Ιρλανδούς για να σταματήσουν να διαμαρτύρονται!
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιρλανδίας, Τζον Ντιλέινι, επιβεβαίωσε πως η FIFA είχε πληρώσει για να σταματήσει η θύελλα των αντιδράσεων μετά το χέρι του Ανρί.
Ο Τιερί Ανρί είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να κοντρολάρει την μπάλα και εν συνεχεία, να κάνει την ασίστ στον Γκαλάς και αυτός να σκοράρει στην παράταση του μπαράζ.
Οι Γάλλοι πήραν έτσι την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ 2010. Ακολούθησε φυσικά θύελλα διαμαρτυριών από τους Ιρλανδούς, όμως αυτή κόπασε και δεν κατατέθηκε μήνυση. Οι Ιρλανδοί είχαν 5.000.000 λόγους για να μην κινηθούν νομικά, καθώς εκτιμάται πως 5.000.000 ευρώ τους έδωσε η FIFA.

«Νιώσαμε πως ήταν μια υπόθεση δικαστική ενάντια στην FIFA για τον τρόπο που εξελίχθηκε το μπαράζ για το Μουντιάλ 2010 με το χέρι Ανρί», τόνισε ο Ντιλέινι σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ήταν επίσης και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε ο Μπλάτερ, αν θυμάστε, γελούσε μαζί μας. Εκείνη την ημέρα όταν του είπα πως αισθάνομαι, υπήρξαν και κάποιες βρισιές και ήρθαμε σε συμφωνία».

«Ήταν Πέμπτη και την Δευτέρα είχαμε υπογράψει και είχαν τελειώσει όλα. Ήταν μία πολύ καλή συμφωνία με για την ομοσπονδία μας, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω το ποσό».

Ο δημοσιογράφος από το ραδιοφωνικό στούντιο τον ρώτησε αν ήταν 5.000.000 ευρώ, αλλά δεν το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε.
rizopoulospost.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: