Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Για την απολαυστική μαρμελάδα φράουλα…
Θα χρειαστείτε:

2kg φράουλες, καθαρισμένες, στα τέσσερα
375-500g ζάχαρη/φρουκτόζη ή 560-750g άχνη ζάχαρη
Χυμός 1 λεμονιού
13-26g (σε σκόνη) πηκτίνη

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ ή κατσαρόλα.
Προσθέστε στο μπολ τη φρουκτόζη ή την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την πηκτίνη και ανακατέψτε τα υλικά με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να μουσκέψουν οι φράουλες και να γίνουν χυμός.
Να είστε υπομονετικοί, καθώς η προετοιμασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά!
Ρίξτε το μείγμα σε μικρά δοχεία και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
 Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το στο ψυγείο για να ξεπαγώσει αργά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 post4life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: