Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του εμπνευστή του συστήματος «SEATRAC» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε ο εμπνευστής του συστήματος «SEATRAC και τέως Αντινομάρχης Δημόσιας Υγείας - Κοινωνικής Αντίληψης & Προνοιακής Μέριμνας νομού Αχαΐας, κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Το σύστημα «SEATRAC» αποτελεί ένα μηχανισμό με ράγες σταθερής τροχιάς μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με κινητική αναπηρία για πρόσβαση στη θάλασσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών 2015, το έργο: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ», προϋπολογισμού 150.000 €. χρηματοδοτούμενο από ΚΑΠ, στον Άξονα 3 «Ενίσχυση Κοινωνικής Μέριμνας – Υγείας κλπ», στο Μέτρο «Κοινωνικές Υποδομές». Το έργο προβλέπει την κατασκευή 3 εγκαταστάσεων «SEATRAC», που θα εγκατασταθούν σε παραλίες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Πιερίας .

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επιδιώκει μέσω του « SEATRAC» να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να κολυμπήσουν με ασφάλεια και ευκολία, δίνοντας σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας τις ίδιες δυνατότητες χωρίς διακρίσεις», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Από την πλευρά του ο εμπνευστής του συστήματος «SEATRAC» , εξέφρασε την επιθυμία οι τρεις δήμοι της Πιερίας να ορίσουν άμεσα τα καταλληλότερα σημεία ανά δήμο και τα δημοτικά συμβούλια να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία και να υλοποιηθεί το έργο, που θα χαροποιήσει και θα ανακουφίσει ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Παράλληλα, ο κ. Φεσσιάν εξήρε το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, για την ευαισθησία, τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που κατέβαλαν, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να εντάξουν στο Πρόγραμμα Επενδυτικών δαπανών το σημαντικό έργο SEATRAC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: