Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Την Πιερία επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα πέντε έγκριτοι Βρετανοί travel, lifestyle και urban bloggers

Η πρωτοποριακή αυτή ενέργεια που αποτέλεσε πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου και εντάσσεται στην ετήσια διοργάνωση «Blogtrotters 2015» της Marketing Greece, έλαβε αυξημένη δημοσιότητα τόσο από παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας όσο και - όπως ήταν εξαρχής σκοπός - από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και το διαδίκτυο γενικότερα.

Οι νέοι αυτοί δημοσιογράφοι καταξιωμένοι στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, διατηρούν ένα πιστό κοινό που εμπιστεύεται τις ταξιδιωτικές προτάσεις τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα blogs ακολουθούν μια τάση που πολλοί πιστεύουν ότι θα τα τοποθετήσει σύντομα σε κυρίαρχη θέση στον χώρο του τουρισμού.


Κατά την εξαήμερη παραμονή τους στην Πιερία, συνοδεύτηκαν από μέλη της Περιφερειακής Ενότητας σε μια ενδελεχή περιήγηση στο νομό. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε οι φιλοξενούμενοι να «βιώσουν», όσο το δυνατόν καλύτερα, τη φιλοξενία, την ομορφιά, τη φύση, τη γαστρονομία και την ιστορία του τόπου.
Το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν ειδικά σχεδιασμένο για να χαρούν οι φιλοξενούμενοι τις ομορφιές της Πιερίας, να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα από δραστηριότητες πεζοπορίας και κατάβασης φαραγγιών στον Όλυμπο και να απολαύσουν καταδύσεις στα κρυστάλλινα νερά του Πλαταμώνα γνωρίζοντας την εντυπωσιακή μορφολογία των βυθών και τον υποθαλάσσιο πλούτο της περιοχής μας. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να επισκεφθούν τους πιο σημαντικούς προορισμούς και αξιοθέατα ώστε να καθιερώσουν την Πιερία ως τον ιδανικό τουριστικό προορισμό.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, με την οποία συζήτησαν σχετικά με τους ιδανικότερους τρόπους προβολής και προώθησης της Πιερίας και του Ολύμπου στο κοινό τους.
Κατά τη συνάντηση η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι οι πλέον ενεργοί Βρετανοί bloggers βρίσκονται μαζί μας αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για την Πιερία να επικοινωνήσει με ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια του διαδικτύου, τους ανθρώπους που κάνουν άλλους ανθρώπους να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν μέσα από τα blogs. H Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επενδύει συστηματικά στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Επικοινωνούμε με τη διεθνή κοινότητα, στέλνοντας αυθεντικές εικόνες και εμπειρίες από την Πιερία με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό βαθμό διάδρασης από πλευράς κοινού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: