Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Διαφορετικές χρήσεις της… μπύρας!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία κρύα και δροσερή μπύρα το καλοκαίρι; Οι ποικιλίες της άπειρες. Από κλασικές ξανθές μέχρι μοναστηριακές κόκκινες και πικρές μαύρες!
Μήπως, όμως, υπάρχουν άλλες περίεργες χρήσεις της μπύρας, που δεν τις περιμένατε;

1. Μπυρο-μαγειρέματα

Μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας με μπύρα και σε συνδυασμό με διάφορα μπαχαρικά το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο!

Για τα τηγανητά, επίσης, θεωρείται ιδανική για να φτιάξετε την απαραίτητη κρούστα μαζί με λίγο αλεύρι και πιπέρι. Το “κουρκούτι” της μπύρας δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό και το κυριότερο, είναι πανεύκολο στην εκτέλεση. Επίσης, όσοι από εσάς, ακόμα, φτιάχνετε ψωμί μόνοι σας, να ξέρετε ότι η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζύμη αντί για την κλασική μαγιά.

2. Χρησιμοποιείστε την ως εντομοαπωθητικό

Λόγω κάποιων συστατικών της, η μπύρα λειτουργεί και ως εντομοαπωθητικό. Μάλιστα, σε συνδυασμό με κάποια φυσικά συστατικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό και μη χημικό σπρέι για να προστατευθείτε από τα ενοχλητικά κουνούπια και από άλλα έντομα.

3. Γυαλίστε μεταλλικά αντικείμενα και κοσμήματα

Παλαιότερα, χρησιμοποιούσαν ευρέως τη μπύρα για το γυάλισμα των κατσαρολικών ή ακόμα και των χρυσών κοσμημάτων. Λόγω της ουδέτερης οξύτητάς της, η μπύρα όχι μόνο κάνει τα μέταλλα να λάμπουν, αλλά προσφέρει και ένα λεπτό στρώμα προστασίας. Καλό θα είναι, πάντως, πριν από κάθε εφαρμογή να κάνετε μία δοκιμή στην άκρη του αντικειμένου που θέλετε να γυαλίσετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως!

4. Ξεχάστε το μαλακτικό

Ο λυκίσκος που περιέχει η μπύρα είναι ευεργετικός για τα μαλλιά μας, γι” αυτό εξάλλου, χρησιμοποιείται και στη σύσταση πολλών γνωστών σαμπουάν. Αν θέλετε, λοιπόν, τα μαλλιά σας να λάμψουν και να δυναμώσουν, απλά ρίξτε λίγη μπύρα αντί για μαλακτικό! Πρόκειται για μία αποτελεσματική και οικονομική μέθοδο.

5. Ανακουφίστε τα πόδια σας

Αν κάνετε ποδόλουτρο με μπύρα, θα καταλάβετε γιατί σας το προτείνουμε. Λίγη ποσότητα μπύρας αρκεί, ενώ μπορείτε ταυτόχρονα να χαλαρώσετε κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ στα πόδια σας!
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: