Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Φτιάξτε το δικό σας λάδι μαυρίσματος με δύο απόλυτα φυσικές συνταγές

Το καλοκαίρι έφτασε και οι πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες είναι γεγονός.
Εκτός από το αντηλιακό που είναι βέβαια απαραίτητο, δεν λείπει από την τσάντα μας και το λάδι μαυρίσματος.
Υπάρχουν, μάλιστα, δύο απόλυτα φυσικές συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας λάδι, που θα κρατήσουν την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη από τον ήλιο και θα σας χαρίσουν το τέλειο μαύρισμα.
Δείτε τις συνταγές

Λάδι μαυρίσματος με καρότο
Τι θα χρειαστείτε: 1 φλ. ελαιόλαδο + 5 σταγόνες ιώδιο+ 1 καρότο + 2 βερίκοκα + δοχείο για σπρέι (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής)
Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε το καρότο και τα βερίκοκα σε έναν πολτοποιητή και χτυπήστε το καλά. Στη συνέχεια, περάστε τον πολτό από ένα σουρωτήρι και πάρτε το χυμό του. Σε ένα δοχείο σπρέι, ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό και ανακατέψτε καλά προτού προσθέσετε το ιώδιο. Κλείστε καλά το δοχείο και ανακινήστε καλά μέχρι το διάλυμα να γίνει ομοιόμορφο.
Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Ανακινήστε ελαφρά προτού το ψεκάσετε στο σώμα σας.

Λάδι μαυρίσματος με μαύρο τσάι και βούτυρο κακάο
Τι θα χρειαστείτε: 3 κ.σ. λάδι καρύδας + 3 κ.σ. βούτυρο κακάο + 3 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο + 2 φλ. κρύο μαύρο τσάι
Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε το λάδι καρύδας και το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίξτε σε αυτό το μείγμα το ελαιόλαδο και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό το μαύρο τσάι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά προτού το βάλετε σε ένα δοχείο σπρέι.
Πώς θα το χρησιμοποιήσετε: Προτού το εφαρμόσετε, φροντίστε να ανακινήσετε καλά το δοχείο.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: