Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, για την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος

Με ευαισθησία και υπευθυνότητα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τα τραγικά αποτελέσματα της καταστροφικής επέμβασης του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον και να αναλάβουμε δράσεις και να εφαρμόσουμε πολιτικές, που θα προάγουν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την 5η Ιουνίου, που ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πολίτη μέσα από πρωτοβουλίες και η εφαρμογή στοχευμένων ενεργειών, όπως αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία, έργα υποδομής για τη θωράκιση και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, καθιέρωση της ανακύκλωσης στη συνείδηση του κοινού, μελέτες για τη διαχείριση αποβλήτων, εξοικονόμηση και προστασία των υδατικών πόρων κ.α. που θα λειτουργήσουν, για να απολαμβάνουμε εμείς και οι επόμενες γενιές ένα περιβάλλον υγιές και φιλικό.
Η προστασία του φυσικού πλούτου συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ασχολείται με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ιδιωτικών και δημοσίων έργων και με περιβαλλοντικούς ελέγχους αυτεπάγγελτους και κατόπιν καταγγελιών, που αφορούν διαφόρων τύπων ρύπανσης και υποβάθμισης φυσικού περιβάλλοντος. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται περιβαλλοντικές παραβάσεις, πραγματοποιείται επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
Άλλωστε, προστασία, αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου σημαίνει και ανάπτυξη, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, που αφορούν το μοναδικό φυσικό κάλλος της Πιερίας.Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και για αυτό πρέπει να κινητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράσεις, που θα διασφαλίσουν το μέλλον της φύσης, της ζωής μας. Ας αποτιμήσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις πριν είναι πολύ αργά και ας υιοθετήσουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες, που θα σέβονται το περιβάλλον προκειμένου να μας σεβαστεί και το ίδιο το περιβάλλον.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια: