Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Γιατί ο ανανάς αποτελεί ένα θρεπτικό φρούτο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση φρέσκων φρούτων παρέχει στο σώμα μας βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, τα οποία χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς.
Έτσι λοιπόν, και ο ανανάς, το τροπικό αυτό φρούτο παρέχει στον οργανισμό μας σημαντικά συστατικά για τη διατήρηση της καλής υγείας.
Μερικά από τα κύρια θρεπτικά οφέλη του ανανά…

Το ένζυμο βρομελίνη βρίσκεται στον πυρήνα του ανανά και βοηθάει στην πέψη των τροφίμων, με τη διάσπαση των σωματιδίων πρωτεΐνης μέσα σε αυτό. Επίσης, είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του και την ιδιότητά του να καταπολεμά τυχόν προβλήματα του αναπνευστικού.

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο χαμηλό σε θερμίδες, σε νάτριο, σε κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, γι” αυτό και αναφέρεται ως η τέλεια τροφή για απώλεια βάρους.

Επίσης, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών που είναι απαραίτητα για τη σύνθεση του κολλαγόνου. Η βιταμίνη C βοηθάει στη διατήρηση της ακεραιότητας των αιμοφόρων αγγείων, το δέρμα, τα όργανα και τα οστά.

Η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης αντιοξειδωτικών αποτελεί μία μεγάλη τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να καταπολεμήσουμε πιο εύκολα τα κρυολογήματα και τη γρίπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο ανανάς είναι επίσης, γνωστός για το υψηλό επίπεδο μαγγανίου που περιέχει. Το μαγγάνιο αποτελεί βασικό στοιχείο του οργανισμού για την παραγωγή ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα κύτταρα μας από τις ελεύθερες ρίζες.
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: