Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κεραλοιφή η θαυματουργή!

Τον τελευταίο καιρό, ψάχνοντας στο ίντερνετ για πιο ‘παραδοσιακά’ και φυσικά προϊόντα, ανακαλύψαμε την κεραλοιφή, για την οποία πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες σας!
Πρόκειται για μία καλλυντική αλοιφή, της οποίας τα κύρια συστατικά είναι το ελαιόλαδο και το μελισσοκέρι.
Μάλιστα, λόγω των συστατικών αυτών έχει ιδιαίτερα θεραπευτική, καταπραϋντική και αντιβιοτική δράση και διευκολύνει την επούλωση πληγών από κόψιμο ή χτύπημα ενώ ανακουφίζει απίστευτα τα εγκαύματα-νομίζουμε ότι το τελευταίο, εν όψει διακοπών, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα!

Μπορείτε να τη βρείτε σε πολλά καταστήματα κυρίως με παραδοσιακά προϊόντα, ή ακόμα και να φτιάξετε μόνοι σας! Η ‘συνταγή’ είναι απλή:

Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας), μετά το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος σε bain marie και έπειτα προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο! Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν μία πιο συμπαγή μορφή τα υλικά και αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά. Τοποθετούμε το περιεχόμενο σε ένα μικρό βαζάκι. Τέλος, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα και η κεραλοιφή μας είναι έτοιμη!

Σημείωση: Αντί για το κλασικό ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε βαλσαμέλαιο ή σπαθέλαιο, τα οποία φημίζονται και αυτά για τις ευεργετικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες! Επίσης, το καλοκαίρι, λόγω της λιπαρότητάς της, καλό είναι να τη βάζουμε σε δροσερό μέρος ή ακόμα και στο ψυγείο.

Μόλις την χρησιμοποιήσετε, θα μας θυμηθείτε! Η κεραλοιφή, λόγω των θαυματουργών της αποτελεσμάτων και των πολλαπλών της χρήσεων, θα γίνει απαραίτητο προϊόν για το νεσεσέρ σας!
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: