Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Στραπατσάδα, η παραδοσιακή

Στραπατσάδα ή καγιανάς είναι το κλασικό ελληνικό πιάτο της ομελέτας με ντομάτα! Απολαύστε τη συνταγή που ακολουθεί…
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

6 αυγά χτυπημένα
1kg. ντομάτες ψιλοκομμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
130 gr. τριμμένη φέτα
μία πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
μυρωδικά της αρεσκείας σας π.χ. ρίγανη, θυμάρι κτλ.

Πώς θα τη μαγειρέψετε:

Σε ένα τηγάνι προσθέστε ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σάλτσα ντομάτας βράσει χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και και αφήστε να ψηθεί για 10-15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά.
Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά με τη φέτα και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα την ντομάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήστε μέχρι να γίνουν τα αυγά αφού έχετε προσθέσει ό,τι μυρωδικά επιθυμείτε.
Σερβίρετε ζεστό!
post4life.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: