Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το τέλος των smartphones και τι σημαίνει αυτό για τους επενδυτές

Η επόμενη παγκόσμια εξαφάνιση αχνοφαίνεται… και θα αλλάξει δραματικά το πώς μία βιομηχανία που διαχειρίζεται μεγάλα κεφάλαια θα πραγματοποιεί τις καθημερινές της συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης και της επικοινωνίας της με τους πελάτες.
Η ημέρα που το I-Phone ή το Android θα είναι τόσο παρωχημένα όσο και τα παλιά περιστροφικά τηλέφωνα μπορεί να σας φαίνεται πολύ μακρινή- ειδικά αν διαβάζετε αυτό το άρθρο σε κάποια από αυτές τις συσκευές.

Αλλά η τρομερή επιτυχία των smartphones θα οδηγήσει στη σταδιακή εξαφάνισή τους. Σε σχετικό άρθρο, μάλιστα, αναφέρεται ότι η αγορά των smartphones έχει πια υπερ-ωριμάσει και χρόνο με το χρόνο παρακμάζει.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για μία επανάσταση- αυτό γίνεται συνήθως όταν το χρήμα από τις υπάρχουσες επικερδείς επιχειρήσεις και τα επιχειρησιακά μοντέλα αλλάζει χέρια. Σκεφθείτε την αλλαγή που έγινε, από τους βομβητές στo BlackBerry και αντίστοιχα από το BlackBerry στο I-Phone και το Android.

Οπότε ποια είναι η επόμενη επανάσταση μετά τα smartphones; Είναι κάτι που έχω παρατηρήσει ότι κερδίζει έδαφος στην Νοτιοανατολική Ασία, η οποία είναι πάντα μπροστά σε θέματα τεχνολογίας.

Μιλάω φυσικά για τις συσκευές που φοράς, όπως το Google Glass και το Apple Watch, οι οποίες διαθέτουν όλες τις ‘ικανότητες’ του I-Phone και του Android, μαζί όμως με την χρησιμότητα ενός αξεσουάρ που φοράς Στο βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο https://fidelitylabs.com/content/fidelity-market-monitor-glass μας δείχνει ακριβώς πώς θα ήταν να φοράμε το Google Glass με μία ειδική εφαρμογή για τις επενδύσεις από την εταιρεία Fidelity. Στο βίντεο, ένας άνδρας ζει την καθημερινότητά του ενώ συνδέεται στο προφίλ του στο internet, ακούει άρθρα να του τα διαβάζουν δυνατά και τσεκάρει τις τιμές των μετοχών και τα νέα των αγορών- και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Οι πωλήσεις του Google Glass δεν έχουν ακόμα εκτιναχθεί στα ύψη και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα μέχρι να γίνει αυτό. Στις 15 Ιανουαρίου, η Google ανακοίνωσε τη διακοπή των πωλήσεων του Google Glass όπως κυκλοφορούσε μέχρι τότε, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα δουλέψει πάνω σε μία καινούρια έκδοσή του. Η κίνηση αυτή έγινε λόγω κριτικών που δέχθηκε το Google Glass από τα media σχετικά την πολιτική προστασίας του απορρήτου, που οδήγησε κάποια εστιατόρια, bar και κινηματογράφους στην απαγόρευση της χρήσης των smartglasses.
Παρά τα προσωρινά αυτά εμπόδια, γεγονός είναι ότι οι καιροί αλλάζουν. Τα smartphones θεωρούνται πια παρωχημένα και τα λεγόμενα wearables, οι συσκευές δηλαδή που φοράς, είναι η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη.

Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Fidelity ως πρωτοπόρος, έχει ήδη κατασκευάσει μία ειδική αυτή εφαρμογή για επενδύσεις , ειδικά για τα wearables.
Κοιτώντας στο μέλλον, οι οικονομικοί αναλυτές και άλλοι επαγγελματίες διαχειριστές μεγάλων κεφαλαίων θα πρέπει να κατανοήσουν τα wearables όπως κατανοούν σήμερα τα smartphones. Διαφορετικά, θα είναι σα να προσπαθούν σήμερα να δουλέψουν χρησιμοποιώντας έναν βομβητή! Δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο να περιμένουν πότε θα κυριαρχήσουν τα wearables στις πωλήσεις. Όσοι περιμένουν, θα μείνουν πολύ πίσω και μετά δε θα μπορούν να αναπληρώσουν αυτό το κενό.
Επομένως, τι κάνουν οι εταιρείες που διαχειρίζονται μεγάλα κεφάλαια για να προετοιμαστούν για την εξαφάνιση των smartphones; Πολλά. Παρακάτω, σας παρουσιάζω κάποια από αυτά, σε περίπτωση που θέλετε να αρχίσετε και εσείς.

1. Μάθετε τα πάντα για τα wearables- όσα είναι διαθέσιμα στην αγορά αλλά και όσα είναι ακόμα υπό εξέλιξη. Αυτό δεν πρόκειται να πάρει πολύ χρόνο. Διαβάστε άρθρα σχετικά με το Google Glass και το Apple Watch. Και αν πραγματικά θέλετε να είστε μπροστά, καλό θα είναι να εγκαταστήσετε το Google Alert σε όλες σας τις συσκευές. Αν έχετε χρόνο, επισκεφθείτε ένα κατάστημα της Apple και δοκιμάστε το Apple Watch.

2. Αρχίστε τα όνειρα. Τώρα που πήρατε μία γενική ιδέα σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν τα wearables, σκεφθείτε πώς θα επηρεάσουν την καθημερινότητά σας, ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε. Μπορεί να θέλετε να ξαναδείτε το βίντεο της Fidelity, Market Monitor Glass, για να εμπνευστείτε.

3. Μιλήστε με πελάτες. Πολλοί, αν όχι όλοι οι πελάτες σας, θα έχουν ακούσει για τα wearables , όπως το apple Watch, ακόμα και αν δεν τα έχουν αγοράσει. Μιλήστε μαζί τους σε φιλικό επίπεδο και ρωτήστε τους αν στο μέλλον θα τα χρησιμοποιούσαν για τη διαχείριση τω οικονομικών τους και τις επενδύσεις τους. Τέτοιες συζητήσεις θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε εφαρμογές που θα είναι κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες των πελατών σας. Ακόμα και αν δεν έχετε τους απαραίτητους πόρους και τα μέσα για να δημιουργήσετε εσείς ή η εταιρεία σας την εφαρμογή που έχετε στο μυαλό σας, οι συζητήσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το πώς θα χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές και τις εφαρμογές που υπάρχουν ήδη στο μέλλον για να εξυπηρετείτε και να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας.

Η αναπόφευκτη εξαφάνιση των smartphones θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε. Μπορείτε να είστε πρωτοπόροι και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές αυτές που ανήκουν στην επόμενη γενιά της τεχνολογίας, δηλαδή τα wearables, από τώρα ή μπορείτε να προσπαθήσετε να φτάσετε τους υπόλοιπους όταν έρθει η ώρα. Η επιλογή είναι δική σας.
spinningsm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: